Suroviny
Porce: 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 450 kJ / 5 844 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 254,10 g |
| Tuky | 456,16 g |
| Vláknina | 22,09 g |
| Cholesterol | 2,26 g |
| Sodík | 7,55 g |
| Sůl | 18,22 g |
| Sacharidy | 172,95 g |
Postup přípravy
A vraťte se k sekané, do které zapracujte bylinky, vejce, cibuli s česnekem a strouhanku. Směs důkladně, opět rukama propracujte. Krok 4: Do slaninou (nakrájené na dlouhé a tenké plátky) vyložené formy (na dno) rozložte rovnoměrně nejprve polovinu směsi na sekanou, dobře upěchujte. Pak přijde první polovinu nádivky, do níž vtlačte do středu za sebou vejce natvrdo. Zbytkem nádivky vejce obložte a dobře opět stlačte. Poslední vrstvu bude tvořit směs na sekanou. Krok 5: Vše dobře urovnejte, pomažte olejem a formu překryjte alobalem. Může se stát, že bude z formy vytékat tuk či šťáva, raději ji postavte na plech. Vložte do trouby rozpálené na 200 °C a pečte 45 minut. Krok 6: Poté formu vyjměte z trouby, sundejte alobal a překlopte sekanou na plech tak, aby byla slanina nahoře. Dopečte ještě 15 minut do zlatavé barvy. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout, bude se lépe krájet.
Zveřejněno 28. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní plněná sekaná s nádivkou a křepelčím vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oGjA
Moje poznámka
Jarní plněná sekaná s nádivkou a křepelčím vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oGjA
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 18 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 31 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 34 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 39 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 1 hodinou
Suroviny:
maso mleté,
rohlík,
mléko,
rohlík,
vejce,
tymián,
cibule,
česnek,
strouhanka,
sůl,
pepř,
rohlík,
vejce,
mléko,
petrželka,
sůl,
olej,
vajíčka křepelčí,
slanina,
olej
Komentáře (1)