Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Super velikonoční věnec

Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení potřeme na chuť a barvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fluffy cloud

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

180 min (90 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 200 kJ /
3 633 kcal
Bílkoviny90,95 g
Tuky118,10 g
Vláknina16,98 g
Cholesterol 961 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy543,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, lžíce cukru moučky, lžíce hladké mouky a poloviny mléka (150 g) uděláme kvásek, který vložíme do trouby předehřáté na 40 stupňů. Doporučujeme ohřát vodu na 100 °C, nalít do kovové misky a vložit do trouby, aby v troubě byla pára. Krok 2: Mezitím smícháme všechny ostatní sypké suroviny. Poté uděláme tekutý mix ze zbytku mléka, másla (nesmí být rozpuštěné) a žloutku, nebudeme nijak míchat. Krok 3: Po vyběhnutí kvásku smícháme suchý mix, tekutý mix, a kvásek, budeme hníst 5 minut, dáme do trouby ve stejné teplotě, ve které byl kvásek vykynutý na 30 minut, po vykynutí znovu budeme hníst na 3 minuty a zase dáme kynout do trouby na 30 minut. Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 prameny a budeme zaplétat jako cop. Po dopletení stočíme do kruhu a upravíme, aby nebyl vidět spojený předěl. Krok 5: Vezeme buď zapékací misku (obmazat tukem nebo nastříkat olejem) o průměru 8 cm nebo skleničku (tu obalit v alobalu). Stejně tak budeme potřebovat ráfek nebo dortovou formu o průměru 26 cm. Ráfek vymažeme tukem nebo nastříkáme olejem, zapékací misku dáme doprostřed a ráfek dáme kolem. Krok 6: Těsto necháme kynout 15 minut v ráfku, se zapékací miskou uprostřed. Před pečením pomašlujeme. Krok 7: Potěr před pečením uděláme tak, že smícháme všechny suroviny a budeme metličkou míchat dohladka. Krok 8: Vložíme do trouby předehřáté na 175 ° C a péct budeme přibližně 1 hodinu. Po půlhodině dáme ráfek pryč a znovu potřeme potěrem před pečením. Krok 9: Během pečení uděláme potěr po pečení tak, že smícháme mléko a cukr do té doby, až bude cukr rozpuštěný. Krok 10: Po dopečení pomašluje a pocukrujeme.

TIP: Top 7: Nejlepší recepty na velikonoční věnce

TIP: Sladké velikonoční pečení

Zveřejněno 3. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Super velikonoční věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52Lq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Super velikonoční věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52Lq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
droždí, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, žloutek, mouka hladká, cukr hnědý, cukr krupice, sůl, máslo, anýz, skořice, vejce, mléko, cukr hnědý, mléko, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu