Velikonoční věnec z odpalovaného těsta s mandarinkami

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Moučníky , Ostatní 2 názory

Suroviny

Těsto:
250 ml vody
90 g másla
1/2 lžičky soli
150 g hrubé mouky
4 vejce
Náplň:
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 plechovka mandarinkového kompotu
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu se solí a máslem dáme do kastrůlku, přivedeme k varu, pak vsypeme mouku. Stále mícháme, až se utvoří hrouda a asi 2 minuty odpalujeme, přitom stále těsto převracíme vařečkou.
    Těsto přendáme do studené mísy a necháme chvilku zchladnout.

  2. Pak do těsta postupně jedno po druhém zatřeme vejce. Další vejce přidáme vždy, až je to předešlé dobře vmíchané do těsta.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a pak podle vhodné kulaté poklice nebo dna dortové formy na papír nakreslíme kruh.
    Těstem naplníme cukrářský sáček a podle nákresu na plechu nastříkáme ozdobně kruh.
    Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20 minut. Pak teplotu v troubě snížíme na 180°C a ještě 20 minut dopékáme.
    Po upečení věnec přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

  4. Mascarpone ušleháme se smetanou a moučkovým cukrem na hustý krém.
    Z vychladlého věnce opatrně odřízneme zubatým nožem vršek a odložíme ho stranou.
    Polovinu připraveného krému nastříkáme na spodní díl věnce, poklademe polovinou dílků okapaných mandarinek, na ně nastříkáme druhou polovinu krému a navrch položíme zbytek mandarinkových dílků. Nakonec navrch položíme odložený vrchní díl a lehce pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční věnec z odpalovaného těsta s mandarinkami

Tématické fráze: venečky s odpalovaného věnečky z odpalovaného těsta odpalované banánky a krém z mascarpone

Zapomněl/a jsem heslo