Velikonoční věnec /s predstihom/

Danculka Kuchařka: Danculka

Doba přípravy: 70 Moučníky , Kynuté, Ostatní 4 názory

Suroviny

500 g hladké mouky
30 g droždí
80 g cukru krupice
1/4 l vlažného mléka
špetka soli
70 g másla
2 vejce
olej podle potřeby na vymaštění fólie
Náplň:
300 g vlažské ořechy
1 dcl horkého mléka
1/2 balení rozinek aspoň den namočené do rumu na jemno semleté
50 g moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mlieka, droždia, polovice cukru urobíme kvások, z múky, soli, cukru, masla urobíme cesto, ktoré necháme nakysnúť, tak do polovice, zbytok dokysne už, ako hotový koláč.

  2. Cesto rozvaľkáme, ale ešte skôr si z neho tak 100 g odložíme stranou. Vaľkáme do kruhu.

  3. Na plech si dáme fóliu na pečenie a do stredu hlinenú nádobku dnom nahor, všetko natrieme olejom, rozvaľkaný kotúč dáme na plech, cez nádobku a naplníme do kruhu plnkou z orechov, pripravenou zaliatím horúcim mliekom a pridaním cukru a hrozienok.

  4. Potom postáčame koláč smerom ku stredu, cesto ktoré je na rajničke pokrájame na 8 dielov cez vrch a preložíme cez stočený závin, koláč natrieme žĺtkom a dozdobíme ružičkami z cesta, ktoré sme si na začiatku odložili, tie nenatierame žĺtkom, ale olejom a dáme piecť, 180-200 st polhodinu, aj viac pekne do tmava.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Velikonoční věnec /s predstihom/

Tématické fráze: velikonoční věnec recept věněc ze skořápek ořechů velikonoční recepty velikonoční věnce věnec z ořechových skořápek recept na velikonoční věnec velikonoční věnec ořechový věnec velikonoční věnec ze skořápek postup galerie velikonočních věnců vence ze sena velikonoční věnce moderní moderní velikonoční vence věnec ze skořápek velikonoční italský věnec velikonoční věnec ze sena moderní velikonoční věnec věnečky z skořápek ořechů věnec italský italsky věnec

Zapomněl/a jsem heslo