Nejvláčnější velikonoční beránek

Moučníky BábovkyKoláče a buchty Doba přípravy: Pečení: 1 hodina, Příprava těsta: 15-20 minut 0 názorů

Moučníky BábovkyKoláče a buchty Doba přípravy: Pečení: 1 hodina, Příprava těsta: 15-20 minut 0 názorů

Suroviny Dle velikosti formy

Těsto:
5 vajec (oddělené na bílky a žloutky)
4 g sody
6 g kypřícího prášku
15 g cukru krupice (1)
265 g cukru krupice (2)
8 g vanilkového cukru (nejlépe s pravou vanilkou)
1 špetka soli
1 špetka vinného kamene, ale nemusí být
150 g oleje
340 g mléka
540 g hladké mouky
10 g rumu
špetka citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 195°C. 5 bílků vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a vinným kamenem do pěny. Smícháme mouku, cukr 2, sodu, kypřící prášek a citronovou kůru. Budeme šlehat žloutky 3 minuty do pěny, přidáme mléko a olej. Smícháme směs sypkých surovin a žloutkovou směs do hladka. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky.

  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme hodinu (nebo podle trouby)

  3. Vyklopíme z formy a nazdobíme mašličkami a kytkami.

Komentáře k receptu Nejvláčnější velikonoční beránek

K receptu nejsou žádné komentáře.