Kachní prsa pečená v marinádě

Drůbeží maso Doba přípravy: 35 minut + marinování 4 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 35 minut + marinování 4 názory

Suroviny 2 porce

2 kachní prsa
1 lžička pepře čtyř barev (drcený)
grilovací koření domácí nebo koupené,
k domácímu i sůl
Marináda:
2 stroužky česneku prolisované
1 lžička zázvoru (mletého koření)
1 lžíce medu
2 lžíce sójové kvalitní omáčky
2 lžíce kečupu, domácí nebo koupený
1 lžička grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařízneme do mřížky. Vetřeme grilovací koření (k domácímu přidáme sůl) a podrcený barevný pepř.

  2. V uzavíratelné misce přiměřené velikosti smícháme ingredience na marinádu. Kachní prsa z obou stran důkladně marinádou obalíme a naložené v misce dáme do chladu na 24 hodin (čím déle, tím lépe, ale nejméně 12 hodin). Vyndáme z chladničky cca půl hodiny před pečením.

  3. Troubu zapneme na 180° C. Na malý pekáček položíme marinovaná prsa i s marinádou a vložíme do předehřáté trouby na cca 20 minut. Během pečení po 10 minutách přelijeme marinádou - dle potřeby přidáme 1-2 lžíce horké vody. Upečená prsa necháme 7-10 minut přikrytá alobalem odpočinout a pak nakrájíme na plátky.
    Zatím připravíme přílohu například smažené nudle nebo rýži. Při podávání vhodně doplníme salátem.

Komentáře k receptu Kachní prsa pečená v marinádě

  • Eja57: :-)Dík za komentář - ač pozdě teď vidím, že píšeš to samé, Nebyla jsem doma a je dobře , že jsi odpověděla za mne -:-K Děkuji a přejí krásný den

    Odpovědět

  • KUKI1: Ano - do vyhřáté trouby, odkryté a 20-25 min podle velikosti , pak nechat asi 7-10 minut zakryté alobalem mimo troubu odpočinout, Jsou krásně měkká a šťavnatá. :-)Dík za komentář a přeji hezký den :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    KUKI1: ano. K tomu těch 10 minut navíc aby si maso "vydechlo" . Na prsa to opravdu stačí. ( omlouvám se autorce, že jí do toho kecám:-K)

    Odpovědět

  • KUKI1 KUKI1

    Jak dlouho se maso peče? Jen těch 20 minut?

    Odpovědět