Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 280 kJ / 1 262 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,36 g |
Tuky | 62,04 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 523 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 9,71 g |
Sacharidy | 56,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koule: Maso dáme do hlubší misky, přidáme nadrobno nasekané cibulky, nadrobno nasekanou petrželovou nať a listy koriandru, osolíme, opepříme a důkladně promícháme s vejcem. Rukama vytvoříme menší koule, které dáme na pečící papír a pečeme v troubě při 160°C cca 20 minut (podle velikosti kuliček).
Krok 2: Polentové placky: Vodu osolíme, přivedeme k varu, a za neustálého míchání metličkou pomalu sypeme polentu, protože jinak by se začaly tvořit hrudky. Ztlumíme teplotu na úplné minimum a mícháme, dokud polenta není zcela rozpuštěná. Chvílemi bude jemně probublávat, ale neustále mícháme, nesmí se připálit zespodu.
Krok 3: Mícháme asi 4-5 minut, do zhoustnutí (asi tak jako konzistence krupicové kaše). Vypneme, přisolíme dle chuti a ještě za tepla vmícháme máslo, aby byla směs jemnější.
Krok 4: Kaši, dokud je ještě teplá, nalijeme do předem vytřené keramické misky nebo pekáčku, asi tak, aby její vrstva byla cca 1,5-2 cm vysoká. Přikryjeme fólií a necháme v lednici zcela ztuhnout, tak hodinu, hodinu a půl.
Krok 5: Pak polentu vyklopíme a nakrájíme na tvary, které se nám líbí, udělala jsem trojúhelníčky, ale můžeme třeba použít i vykrajovací formičky na vánoční cukroví :). Nakrájené kousky polenty osmahneme na grilovací pánvi.
Zveřejněno 30. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí koule a polentové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/523X
Moje poznámka
Krůtí koule a polentové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/523X
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 8 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 8 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 9 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 10 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 10 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 11 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 11 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 12 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 12 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 12 hodinami
Suroviny:
maso krůtí mleté,
cibulka jarní,
koriandr čerstvý,
nať petrželová,
vejce,
sůl,
pepř čtyř barev,
polenta instantní,
voda,
sůl,
máslo,
olej
Komentáře (2)