Polévka hokaido se sýrovými placičkami (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Dietní recepty Dělená strava Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Dietní recepty Dělená strava Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny

Polévka:
dýně hokaido
1-2 PL olivového oleje
cibule
koření na grilovanou zeleninu (jakékoliv oblíbené bez škrobu a cukru)
1 l vody, lépe masového vývaru
1 -2 chilli papričky (bez semínek, nejsou tak ostré)
sůl
rovná KL sušeného tymiánu
2-4 stroužky česneku
PL lesního medu nebo Erythritolu
2 KL chilli omáčky (nejlépe domácí s vhodným sladidlem)
1 PL smetany
zakysaná smetana nebo kokosová smetana (volitelné)
Sýrové placičky:
100 g nízkotučného eidamu
3 bílky
špetka soli
pepř, pálivá paprika, bylinky...

Postup přípravy receptu

  1. Polévka:
    Dýni nakrájíme na plátky, poklademe na pomaštěný pečící papír, posypeme solí a grilovacím kořením. Pečeme dorůžova asi 15 minut na 220°C.
    Na oleji v hrnci zpěníme pokrájenou cibuli, necháme rozvonět prolisovaný česnek, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme pečenou dýni a přivedeme k varu. Okořeníme sekanými chilli papričkami, rozemnutým tymiánem, osladíme a případně přiostříme chilli omáčkou. Rozmixujeme dohladka, zlepšíme PL smetany nebo mléka. K podávání můžeme na stůl připravit zakysanou smetanu nebo kokosové mléko pro gurmány.

  2. Sýrové placičky:
    Bílky osolíme, vyšleháme dotuha, libovolně okořeníme a opatrně do nich vmícháme jemně strouhaný eidam. Těsto nabíráme nejlépe lžící a pomocí druhé je shrneme do pánvičky a urovnáme. Smažíme v lívanečníku, na mírném plameni po obou stranách. Oleje na smažení použijeme minimum.

Poznámka od kuchařky

Čerpáno z netu.

Komentáře k receptu Polévka hokaido se sýrovými placičkami (Dělená strava podle LK - Zvířata)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty