Krůtí guláš (Dělená strava podle LK - zvířata)

Taevita Kuchařka: Taevita

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

2 PL slunečnicového oleje
2 cibule
0,5 kg krůtího masa
3 stroužky česneku
1 rajčatový protlak
2 rajčata
2 papriky
sůl
pepř
půl lžičky mletého kmínu
mletá paprika
lžíce majoránky
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájím na kousky maso, cibuli, papriky a rajčata.

  2. Na oleji orestuji cibuli, lisovaný česnek, protlak, přidám nakrájené horší maso (vrchní stehno), osolím, opepřím, okmínuji, nechám zatáhnout, přisypu mletou papriku, zamíchám a podliji mírně vodou nebo vývarem. Přisypu krájená rajčata, papriky a dusím pod poklicí, až je maso měkké. Trvá to asi hodinu.

  3. Pak odkryji, přidám lžíci majoránky a nechám chvíli odpařit vodu, tím šťáva zhoustne. Nebo lze zahustit odebráním rozdušené zeleniny a jejím rozmixováním v mixéru.

Poznámka

Jako přílohu můžete použít grusetky nebo lučinový knedlík. Pokud použijete více zeleniny, jezte bez přílohy. Olej je možné použít jakýkoliv rostlinný, kromě sójového.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí guláš (Dělená strava podle LK - zvířata)

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Dajda: vzala jsi mi to z úst....krůtí horní stehno je podle mne naopak výborné maso s možností různých úprav....

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Krůtí stehno - horší maso? :-O Tak to bych nikdy neřekla - uděláte z něj spoustu dobrých jídel, i řízky!

    Odpovědět

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty