Rybí škvarky

Jiri V. Kuchař: Jiri V.

Ryby 23 názorů

Suroviny

500 g filetů z kapra
100 g sádla
hladká mouka
mletá sladká paprika
pálivá paprika
pepř
sůl
česnek
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety nakrájíme kostky nebo pásky. V míse promícháme s česnekem a necháme odležet.

  2. Mezitím si v igelitovém sáčku nebo v míse smícháme hladkou mouku s pepřem, sladkou i pálivou paprikou a trochou soli.

    Odležené ryby vložíme do sáčku či mísy a protřepáním obalíme.

  3. Zbavíme přebytečné směsi a v rozpáleném sádle osmažíme dozlatova a dokřupava.

  4. V sítku necháme okapat od sádla. Přendáme do misky a dosolíme.

    Příloha chléb, pivo.....

Poznámka

Recept koluje mezi rybáři.

Někdo dochucuje grilovacím kořením, kořením na ryby, drceným kmínem.....podle své chuti.

Drobné kostičky se upraží, nevadí konzumaci.

Při použití plevelných ryb dělat raději menší kousky, aby se kostičky spolehlivě upražily.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí škvarky

  • kutil25 kutil25

    kapr s kuží nebo bez

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    tejaja - použití jiných ryb jsem v surovinách neuvedl, neboť kapr je nejčastěji používaná ryba :-K a navíc chutná :-K:-K Málokdo z nerybářů se dostane k jiné rybě. :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jiri V.: Ďakujem, blbo čítam, no...:-8:-D

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Zdenka1 - děkuji za bodík a komentář. Jsem rád, že chutnalo.:-K
    Takhle zpracujeme i ryby s větším množstvím kostiček.:-K A ještě si pošmáknem na rybách, které mnozí považují za nejedlé.:-K

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    tejaja - Dá se použít jakákoliv ryba. V poznámce píši ....při použití plevelných ryb......Škvarky dělám i z cejnů. Kousky dělám menší, aby se kostičky upražily a nevadily při jídle.:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Akosi mi toto uniklo :-8 Chcem sa spýtať, musí to byť len kapor alebo možno použiť aj inú rybu? ;-)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    O víkendu jsem vyzkoušela tvůj recept. Moc jsme si pochutnali:-p:-p, tak posílám pochvalu:yes: a oceňuji dalším bodíkem:yes:. Solila jsem až po usmažení:-):yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    to je velmi zajímavé a určitě vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Dala bych si s velikou chutí :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Andrea - Určitě se nějaké pivo v Plzni najde :-K:-K Plzeň bez piva :-O to si nedokážu představit:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jiri V.:Jirko, my Plzeňáci tu snad nějaké ještě najdeme :-D

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Děkuji za bodíky a komentáře:-K:-K
    Andrea - ještě pár kousků zůstalo, škvarky nabídnout můžu, ale pivo došlo :-)):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    To bych si nabídla:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jiri V.:Jiří, to musí být dobrota, tak ti aspoň dávám 9.boda:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jiri V.:Jiří, to musí být dobrota, tak ti aspoň dávám 9.boda:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rybí škvarky z kapra kapří škvarky recept skvarky z kapra kapří škvarky škvarky z ryb škvarky s kapra škvarky z cejna recept na kapří škvarky rybiskvarky škvarky recept jak udelat skvarky ribi skvarky skvarky z cejnu kapr škvarky recept na skvarky z kapra jak udělat škvarky z kapra jak udělat rybí škvarky www recepty z tolstolobika skvarky z kapra recept rybi skvsarky