Celozrnný koláč s pudinkem a jahodami

Moučníky Koláče a buchtyŘezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 60 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Moučníky Koláče a buchtyŘezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 60 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny

hrnek - 300 ml
2 hrnky špaldové mouky
3/4 hrnku třtinového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
150 g změklého másla
1 lžička skořice
Náplň:
1 vanilkový pudink
450 ml mléka
3 lžíce medu (třtinový cukr, stévie,...)
jahody - čerstvé, mražené

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček (21x28 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vejcem, skořicí a máslem. Rukou zpracujeme všechny ingredience, aby vzniklo těsto konzistence drobenky. Půlku těsta vmačkáme na dno pekáčku.

  2. Uvaříme pudink dle návodu a až bude mít hustou konzistenci, nalijeme ho na těsto. Na pudink klademe jahody, aby byl povrch pudinku zaplněný. Povrch koláče posypeme zbytkem těsta. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů na cca 30 minutek.

  3. Hotový koláč poznáme tak, že by se měl lehce odlepovat od stěn pekáčku a povrch by měl mít zlatavou barvu.

Komentáře k receptu Celozrnný koláč s pudinkem a jahodami

K receptu nejsou žádné komentáře.