Aspik se špekáčkovými utopenci

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 20 minut+zatuhnutí Studená kuchyně 25 názorů

Suroviny

4 naložení utopenci
1 okurka ze sladkokyselého nálevu
1 cibule
Nálev:
500 ml vody
6 zarovnaných lžiček krupicového cukru
1 zarovnaná kávová lžička soli
3 polévkové lžíce 8% octu
2 sáčky sypké želatiny(1 ks=9 g)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme vodu, cukr, sůl a ocet a necháme přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, necháme mírně vychladnout a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme cca 10 minut nabobtnat.

  2. Mezitím nadrobno nakrájíme utopence, okurku a cibuli. Suroviny dáme do mísy, zalijeme nálevem a promícháme.

  3. Směs nalijeme do silikonové formy na srnčí hřbet, nebo do jiných tvořítek a dáme uležet do chladna, nejlépe do druhého dne.

Poznámka

Na aspik jsem použila Čertovské utopencehttps://www.toprecepty.cz/recept/61560-utopenci-v-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aspik se špekáčkovými utopenci

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    MamlajdaD: Moc děkuji:-8:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Anna Kocikova: Přeji úplné a brzké uzdravení :yes: :-K a držím všechny palce:-D:yes: :yes: Moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    MamlajdaD: Teď ležím v nemocnici,ale po návratu domů každopádně udělám:-8Už se těším<3

    Eja57: Děkuji:-):-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Anna Kocikova: no ty bábovičky v odkazu jsou:yes::yes::yes: dobré určitě a jíme i očima a jsou rozkošné...

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Anna Kocikova: Protože jde o recept slavné herečky, poslala jsem ho v nezměněné podobě.:-8;-) Veškeré úpravy jsou na každém, kdo recept vyzkouší. :-D Také jsem upravovala, některé úpravy jsem si připsala pod recept a určitě jsem neokyselila víc vývaru, než bylo potřebí, ale vývaru jsem nedělala moc, aby byl opravdu silný. ;-) Reagovala jsem na vaší větu, že máte aspiky v oblibě. :-D Proto jsem recept poslala, nám to opravdu moc chutnalo. :-D:yes: Doufám, že si také pochutnáte!:yes:;-):-K Pokud vám bude opravdu chutnat, můžete třeba i nafotit a napsal variaci na tento recept, to by bylo moc fajn, tady v komentářích recept zapadne. Přeji dobrou chuť a zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    MamlajdaD: Maruško,děkuji Vám za přidaný recept:-KChuťově budou tyto kopečky určitě moc dobré a já to moc ráda vyzkouším:yes:Želatiny dám asi o něco víc a ocet přidám až do odebraného množství vývaru.Příjde mi zbytečné okyselit celý litr vody.Když vařím kuřecí polévku(vývar)a zbude mi,tak společně s obraným masem dělávám takovou malou,želatinovou chuťovkuhttps://www.toprecepty.cz/recept/39862-sulc-huspen...
    A s přidáním Majolky® a hořčice si na"kopečcích" doma určitě pochutnáme:-QJeště jednou díky za recept:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    arabam (administrátor): Děkuji za opravu a zdravím!:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    arabam: moc děkujeme:-)

    Odpovědět

  • arabam arabam(administrátor)

    Psaní vzkazů - v určité situaci se skutečně nezobrazila stránka pro psaní vzkazu (proto to někomu šlo, někomu ne), to jsem opravil. Zahození textu při chybě ve vzkazu je také vyřešeno a text se zachová.

    casino: Na chybějící nápovědný text jsem nenarazil. Můžete mi prosím poslat odkaz na stránku, kde se to stalo? Klidně vzkazem, děkuji.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Anna Kocikova: Děkuji za milý komentář. :-8 Recept, který jsem vám chtěla poslat k vyzkoušení je moc chutný a i když to není vaječná tlačenka, má i přes přidanou majonézu blíž k aspikům. ;-) Pokud dovolíte, vložím ho sem tedy veřejně do komentářů, třeba si ho ještě někdo rád vyzkouší. Moc zdravím!:-K:-K
    LÍDINY BÍLÉ KOPEČKY - RECEPTY JIŘINY BOHDALOVÉ
    Do litru osolené vody se 3-4 lžícemi octa dáme vařit větší drůbeží drůbky nebo půlku kuřete. Uvařené nakrájíme a dáme zpět do vývaru.
    2-3 lžíce želatiny necháme nabobtnat ve vodě (želatinu připravíme dřív, než dáme vařit kuře). Do vroucího vývaru přidáme nabobtnalou želatinu a už nevaříme. Dáme vychladnout. Do mísy dáme 2 Majolky®, 2 lžíce hořčice a 2 nastrouhané kyselé okurky. Rozředíme trochou nálevu z okurek nebo šlehačkou (smetanou). Vychladlý vývar s kuřecím masem smícháme s touto "tatarkou". Nalijeme do mističek vypláchnutých studenou vodou a dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním vyklopíme. Jsou k tomu dobré briošky.
    (Do vývaru s kuřecího masa jsem přidala ½ lžičky soli. Vývar nepoužijeme všechen, ale před přidáním kuřecího masa a želatiny si jej odměříme, použijeme množství podle návodu na sáčku se želatinou!!!! Můžeme přidat proužky nakládané kapie.)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    MamlajdaD: Maruško,děkuji:-KJsem ráda,že se recept líbí:-8Majonezou i tatarskou omáčku také někdy v kombinaci s želatinou používám,ale tomu už u nás neříkáme aspik,ale vaječná tlačenka:-)https://www.toprecepty.cz/recept/59983-vajecna-tla...

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    hosta (moderátorka): Moc děkuji! :yes::-K Zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Chyby, které jste zde popsali, jsem nahlásila adminům, snad to Tomáš brzy opraví.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Lenunka: Dík za komentář!;-):-8 No smazání textu je tedy pěkně k vzteku, si myslím. Tak nemám "skvrny na slunci" jen já. :-D Ale mně už při opětovném zkoušení před chvílí bylo sdělěno, že na odstranění chyby se pracuje. Tak uvidíme. Díky a zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    mě to teda blbne taky, dala jsem odpovědět na zprávu, psala jsem jakou dobu a po "odeslat" mi červeně vyskočilo "NEVYPLNIL JSTE PŘEDMĚT ZPRÁVY" a celý text fuč...u odpovědi by měl předmět zprávy zůstat stejný automaticky :-(

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: čertovští utopenci

Zapomněl/a jsem heslo