Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 208 kJ / 2 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,98 g |
Tuky | 63,04 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 2,23 g |
Sůl | 5,49 g |
Sacharidy | 441,33 g |
Postup přípravy
V kastrolku promíchejte metličkou mouku s mlékem, na mírném ohni směs za stálého míchání zahřívejte na teplotu 65 °C, asi tak 2-3 minuty. Směs by měla zhoustnout a připomínat bílý gel.
Nemáte-li teploměr, stáhněte kastrolek s Tangzhongem z ohně ve chvíli, kdy směs začne houstnout, nesmí se vařit.
Tangzhong nechte vychladnout na pokojovou teplotu, na povrch kašičky přitiskněte potravinářskou folii, aby se nevytvořil škraloup.
Tangzhong můžete skladovat v lednici 2-3 dny, před použitím je potřeba nechat ho ohřát na pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, sušené droždí, sůl a vše promíchejte, přidejte změklé máslo a všechno dohromady zpracujte rukama do jemné drobenky.
Přidejte tangzhong a mléko - obojí by mělo mít pokojovou teplotu, vejce a vypracujte hladké vláčné těsto. Bude-li se vám zdát příliš řídké a lepivé, přidejte trochu mouky. Z těsta vytvarujte kouli a nechte ji v míse, zakrytou utěrkou při pokojové teplotě kynout 60-90 minut, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 3: Vykynuté těsto krátce prohnětejte na vále a rozdělte na 10 stejně velkých kousků, z každého pak utvořte kuličku, tu rozválejte na trojúhelníček a srolujte do tvaru rohlíku.
Takto připravené loupáčky nechte v dostatečných rozestupech ještě kynout přímo na plechu na pečicím papíře cca 60 minut, než opět zvojnásobí svůj objem. Krok 4: Loupáčky pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C, před pečením je potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mákem.
Zveřejněno 26. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Loupáčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rK3B
Moje poznámka
Loupáčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rK3B
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 12 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 7 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 8 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 8 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 12 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
droždí sušené,
sůl,
máslo,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
mléko
Komentáře (1)