Suroviny pro 18 porcí
18porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 642 kJ / 4 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,41 g |
| Tuky | 241,78 g |
| Vláknina | 52,20 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 347 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 462,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál nasypeme mouku. Já jsem namíchala třetinu Schär mix B a 2/3 Doves Farm bílá chlebová)
Krok 2: Do mouky nastrouháme máslo, vyklopíme tvaroh, přidáme sůl, vajíčko, ocet a vypracujeme nelepivé těsto. To dáme do chladu, než připravíme jablečnou náplň.
Krok 3: Jablka omyjeme a nastrouháme na slabé plátky. Vmícháme do nich brusinky.
Krok 4: Do kastrolu na kamnech nasypeme cukr a necháme zvolna zkaramelizovat.
Krok 5: Do zkaramelizovaného cukru přidáme jablka s brusinkami a promícháme. Chvilku podusíme, než se karamel rozpustí. Necháme vychladnout.
Krok 6: Vál posypeme moukou, těsto rozdělíme na dva stejné díly. Z těsta uděláme oválný bochníček a rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na plech s pečícím papírem.
Krok 7: Plát těsta posypeme drtí sušenek v místě, kam dáváme běžně náplň.
Krok 8: Naneseme vychladlá jablka s brusinkami a posypeme skořicí.
Krok 9: Opatrně zavineme do závinu a propícháme, aby mohla odcházet pára. Konce závinu úplně nezatlačíme, aby i tudy mohla pára odcházet.
Krok 10: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a zlehka posypeme cukrem krupicí.
Krok 11: Dáme péct do předehřáté trouby na cca 180 °C. Doba pečení je okolo 30 minut do zlatavé barvy.
Zveřejněno 18. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový štrúdl z tvarohu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5J3R
Moje poznámka
Bezlepkový štrúdl z tvarohu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5J3R
Nejnovější recepty
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 10 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 10 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 11 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 7 hodinami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 8 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 8 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 9 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 9 hodinami
Jablkový perník
Jitinka před 10 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Jan Nemec před 14 hodinami
Gnocchi s mletým masem a zeleninou z jedné pánve
Tom_Krupa před 14 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 15 hodinami
Suroviny:
tvaroh polotučný,
máslo,
mouka bezlepková,
vejce,
ocet,
sůl,
jablko,
cukr krupice,
brusinky,
skořice mletá,
strouhanka
Komentáře (1)