Mini trdelníky
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí pekárnu k přípravě těsta. Výsledek bude určitě stát za to!
Suroviny pro 22 kusů
22kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 022 kJ / 3 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,76 g |
Tuky | 111,63 g |
Vláknina | 15,88 g |
Cholesterol | 489 mg |
Sodík | 569 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 427,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomocí domácí pekárny: Všechny suroviny na těsto vložíme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Krok 2: Ručně nebo robotem: Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Krok 3: Potom k němu přidáme zbytek surovin, uhněteme a dobře propracujeme těsto, které necháme zakryté v míse cca hodinu kynout.
Krok 4: Hotové, vykynuté těsto vytáhneme na stůl, lehce propracujeme a rozdělíme na 20-22 kousků.
Krok 5: Z každého kousku vyválíme tenký pramen, který natočíme na kovovou formu na klasickou trubičku tak, že oba konce zastrčíme pod krajní ovin těsta, aby se při kynutí trdelníčky nerozmotávaly.
Krok 6: Trubičky není třeba ničím potírat; těsto je mastné a upečené trdelníčky z něj velmi dobře sjedou dolů.
Krok 7: Oba bílky v hlubokém talíři lehce našleháme (napěníme), navinuté trdelníčky v nich ze všech stran namočíme.
Krok 8: Hned poté je oválíme v „sypáních“ – buď v sekaných oříšcích nebo sekaných mandlích či v cukru smíchaném se skořicí. Takto upravené uložíme trdelníčky kynout na plech s pečicím papírem.
Krok 9: Troubu vyhřejeme na 200 °C.
Krok 10: Po vykynutí (cca 25-35 minut) je vložíme upéct do dobře vyhřáté trouby (200 °C / 12-15 minut).
Krok 11: Nepečeme je na kůrku nebo barvu, proto upečení kontrolujeme a trdelníčky z trouby musíme vytáhnout včas. Ty příliš dlouho pečené budou sušší a pak i tužší.
Zveřejněno 13. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini trdelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yQkw
Moje poznámka
Mini trdelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yQkw
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 33 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
voda,
žloutek,
rum,
olej,
sádlo,
sůl,
cukr vanilkový,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
bílek,
ořechy,
mandle sekané,
skořice,
cukr krystal
Komentáře (13)
Dekuju