Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hodolanská omáčka s klobásou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 475 kJ /
831 kcal
Bílkoviny45,22 g
Tuky30,84 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 468 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy86,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, klobásu a mrkev nakrájíme a dáme vařit do osolené vody, přidáme nové koření a bobkový list. Krok 2: Když je vše uvařené, přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou, dochutíme solí, octem a cukrem. Omáčka má být hustá a jemně sladkokyselá. Ne příliš ostrá. Krok 3: Přidáme ještě nakrájená , natvrdo uvařená vejce. Krok 4: Tato omáčka se podává jako hlavní chod s chlebem.
Podle chuti ji můžeme vylepšit koprem nebo kyselou okurkou.

Zveřejněno 28. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hodolanská omáčka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LNN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hodolanská omáčka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LNN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tuto omáčku miluji, když je v ní dost brambor, nemusím ani chleba. Moje maminka ji dělala bez mrkve a dávala do ní špetku tymiánu - krásně voněla <3

Suroviny:
brambory, mrkev, klobása, sůl, bobkový list, koření nové koření, ocet, smetana, mouka hladká, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu