Hodolanská omáčka od Jarouška

jarek62 Kuchař: jarek62

Doba přípravy: 60 minut Omáčky 0 názorů

Suroviny

1 střední cibule - nahrubo nakrájet
300 g klobásy nebo kvalitních špekáčků (možno zkombinovat) - na kostičky
3 sterilované okurky - na kostičky
3 větší střední brambory - na kostičky
1 mrkev - nakrájet nadrobno
1 petržel - nakrájet nadrobno
1 kostka masoxu
1 lžička vegety
1 lžička plnotučné hořčice
3 bobkové listy
3 kuličky celého pepře
3 kuličky nového koření
sůl
200 ml smetany na vaření
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience, kromě brambor, dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.

  2. Přidáme nakrájené brambory a po jejich změknutí zahustíme moukou nebo škrobovou moučkou rozkvedlanou ve vodě a provaříme cca 5 minut.

  3. Nakonec přidáme smetanu a prohřejeme.
    Můžeme přidat i vajíčko natvrdo nakrájené na kostičky.

Poznámka

Podáváme samostatně nebo s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hodolanská omáčka od Jarouška

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hodolanská omáčka vaření hodolanská omáčka top recepty hodolanská omáčka

Zapomněl/a jsem heslo