Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 539 kJ / 607 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,85 g |
Tuky | 42,40 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 18,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky naklepeme a okraje nařízneme, aby se nekroutily. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji.
Krok 2: Maso vyjmeme a dáme do teplé trouby.
Krok 3: Na šťávě pak osmahneme kousky uzeného masa a kolečka párku. Vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme studeným vývarem a povaříme dohladka. Přilijeme smetanu, vložíme roštěnky a párek s uzeným masem a znovu krátce povaříme.
Krok 4: Omáčku podle chuti zakapeme citronem, dosolíme, dopepříme . Porce na talířích obkládáme cibulkami, nakrájenými okurkami a rajčátky.
Krok 5: Podáváme s rýží
Zveřejněno 31. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlj3
Moje poznámka
Roštěnky po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlj3
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 18 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 27 minutami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 4 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 6 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 11 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
maso uzené,
párky,
smetana,
šťáva citronová,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
pepř,
cibulka,
okurka čerstvá,
rajče,
olej
Komentáře (2)