

Bramborové knedlíky rolované a navrch pečené
Suroviny
- » 600 g brambor (vařených ve slupce)
- »1 vejce
- »100 g hrubé mouky
- » 100 g hrubé krupice
- »sůl
- náplň:
- » salám
- »škvarky
- » uzené maso (dle chuti)
- »1 cibule
- »1 lžíce sádla
Postup přípravy receptu
Z taktických důvodů (viz dále) si nejprve připravte náplň: na sádle nechte zesklovatět sekanou cibuli, přidejte na kostičky pokrájený salám, případně škvarky a uzené (výborná je i směs) a zvolna vše orestujte a prohřejte.
Brambory oloupejte a jemně nastrouhejte nebo prolisujte. V míse vytvořte v bramborové hmotě důlek, rozklepněte do něj vejce, přidejte sůl, mouku, krupici a rukou zadělejte tužší těsto.
Rozdělte je na 3 díly a z každého vypracujte na pomoučněném vále válečkem obdélníkový plátek (těsto nesmí dlouho stát, zvolna řídne). Na každý plát rozložte část masové směsi a vše srolujte jako štrúdl.
Každý váleček zabalte zvlášť do alobalu, všechny přeložte na plech a v troubě vyhřáté na 160°C je upečte (cca 40 minut). Asi po 20 minutách válečky otočte, aby se uvnitř nepřipekly!
Upečené knedlíky rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte je s kysaným zelím a na sádle orestovanou cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Podrobný fotonávod najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/clanek/bramborovy-raj-iv-...
Další naše recepty najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/rubrika/bastirna
K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme. Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové knedlíky rolované a navrch pečené
-
Super nápad! Moc dobré
-
zrovna mám v troubě knedlíčky,jsem zvědavá jak se povedou,děkuji za nápad......
-
Radka, vďaka za povzbudenie, už som to vyskúšala, vážne nikto nespoznal, že cesto bolo z prášku.
-
Cecilko,nebojte,je to úplně stejné,dělala jsem je minulý víkend. Už něolik let používám pouze těsto v prášku,a nikdo to nepozná..
-
magdalenka:
Nemělo by, ale určitě tím nezkazíte... -
Alobal nie je potrebné potrieť olejom - masťou, cesto sa neprilepí?
-
vyzerá to super, skúšam si do toho predstaviť nejakú vegetariánsku náplň - možno tofu a kukuricu ? neviem, skúsim, napíšem
-
Vyzerá to skvelo, ba priam úžasne, no my, lenivci, sa pýtame, dosiahneme rovnaký výsledok aj vtedy, keď použijeme zemiakové cesto z prášku?
-
úžasné, bramborové knedlíky jsem ještě nikdy nepekla
-
Bezva nápad, určitě vyzkouším . Vypadají náádherně
-
Teda ty jsou! Bramborovy knedle s masem jsou vyyyteny, ale koukam ze vy zas mate nejaky vylepseni