Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini cheesecake s jahodami za studena

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mama-mia Mama-mia

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba tuhnutí

30 min (30 min příprava, + doba tuhnutí)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 426 kJ /
2 014 kcal
Bílkoviny32,52 g
Tuky179,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 413 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy42,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem a likérem (může být i tuzemák nebo pro děti jahodový sirup s vodou). Krok 2: Vzniklou směs vtlačíme do tvořítka s volným dnem průměr 8 cm (na dezerty od Tescomy nebo Orion). Dále umístíme jahody podél stěny tvořítka řezem ven, aby byly pěkně vidět. Krok 3: Želatinu namočíme do vody. Svaříme smetanu, vypneme sporák a vložíme do ní vyždímaný plátek želatiny. Mícháme již bez zahřívání do rozpuštění. Krok 4: Prošleháme smetanu s Mascarpone, tvarohem a vanilkovým cukrem, kdo chce sladší, může přidat ještě 20-50 g cukru. Krok 5: Umístíme do tvořítka, vyplníme všechna místa kolem jahod. Poté pokličkou či tlačítkem tvořítka vytlačíme celý dortík na podnos. Takto utvoříme i ostatní dortíky. Krok 6: Necháme vychladnout alespoň 2 hodiny a podáváme se šlehačkou a čokoládovým topingem.

Zveřejněno 5. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini cheesecake s jahodami za studena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpV6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini cheesecake s jahodami za studena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpV6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, likér, tvaroh plnotučný, smetana ke šlehání, želatina, mascarpone, cukr vanilkový, jahody, topping čokoládový

Přidat fotografie receptu