Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená žebra s medem

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 700 kJ /
645 kcal
Bílkoviny22,04 g
Tuky40,14 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 633 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy48,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme.
Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry přikryjeme fólií, aby neosychala a necháme nejméně přes noc v chladu marinovat. Krok 2: Žebra i s marinádou přemístíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě zhruba na 200 stupňů. Během pečení žebra několikrát poléváme marinádou. Krok 3: Servírujeme s chlebem a salátem. Hodí se např. salát s velkým podílem polníčku, mangoldu nebo rukoly.

Zveřejněno 16. 1. 2022

Poznámka autorky Kocmax

Další recepty na www.varimebeztuku.blogspot.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená žebra s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5JoY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená žebra s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5JoY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra vepřová, med, česnek, zázvor čerstvý, omáčka chilli sladká, omáčka rybí, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu