Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 698 kJ / 884 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,13 g |
Tuky | 75,33 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 12,93 g |
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme olej a maso zatáhneme z obou stran. Až bude maso hezky opečené, podlijeme ho vodou a necháme dusit do poloměkka. Krok 2: Poté rozkrojíme hermelin na poloviny a ty položíme na maso, posypeme ořechy a dusíme doměkka. Vodou podléváme dle potřeby. Celkově se maso dělá cca 1 hodinu. Krok 3: Mezitím uvaříme brambory. Cibuli a slabinu osmahneme na oleji dozlatova. Hotové brambory scedíme, přidáme cibuli se slaninou a rozšťoucháme. Na zjemnění přidáme máslo a trochu mléka. Osolíme dle chuti.
Zveřejněno 27. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový plátek s hermelínem a šťouchané brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RWZ
Moje poznámka
Vepřový plátek s hermelínem a šťouchané brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RWZ
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 9 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 11 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 4 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 4 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 6 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 7 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 7 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 7 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 7 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 8 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 8 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová,
sýr hermelín,
ořechy vlašské,
sůl,
pepř,
olej,
brambory,
cibule,
slanina anglická,
máslo,
mléko,
sůl
Komentáře (2)