Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek s hermelínem a šťouchané brambory

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michaela.Koc

Snadný

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 698 kJ /
884 kcal
Bílkoviny36,13 g
Tuky75,33 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,13 g
Sůl3,00 g
Sacharidy12,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, naklepeme z obou stran a okořeníme soli, pepřem a gril. kořením.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso zatáhneme z obou stran. Až bude maso hezky opečené, podlijeme ho vodou a necháme dusit do poloměkka. Krok 2: Poté rozkrojíme hermelin na poloviny a ty položíme na maso, posypeme ořechy a dusíme doměkka. Vodou podléváme dle potřeby. Celkově se maso dělá cca 1 hodinu. Krok 3: Mezitím uvaříme brambory. Cibuli a slabinu osmahneme na oleji dozlatova. Hotové brambory scedíme, přidáme cibuli se slaninou a rozšťoucháme. Na zjemnění přidáme máslo a trochu mléka. Osolíme dle chuti.

Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?

Zveřejněno 27. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s hermelínem a šťouchané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RWZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s hermelínem a šťouchané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RWZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, sýr hermelín, ořechy vlašské, sůl, pepř, olej, brambory, cibule, slanina anglická, máslo, mléko, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu