Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 335 kJ / 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,69 g |
| Tuky | 55,12 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 126 mg |
| Sodík | 253 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 10,43 g |
Postup přípravy
s máslem a plátky lehce poprášené moukou opečeme z obou stran. Krok 2: Maso opečené dozlatova vyndáme stranou a na výpeku orestujeme žampiony, nakrájené na silnější plátky. Krok 3: V kuřecím vývaru vidličkou rozkvedláme hořčici, nalijeme do pánve a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, převaříme a přilijeme smetanu pokojové teploty. Krok 4: Vrátíme maso a vše prohřejeme. Pokud je potřeba, zahustíme omáčku vychlazeným máslem, přidávaným po malých kostičkách. Krok 5: Podáváme s těstovinami nebo bramborou a natrhanou voňavou natí fenyklu nebo nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 28. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízek na smetaně se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn1E
Moje poznámka
Kuřecí řízek na smetaně se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn1E
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 5 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 15 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 5 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 6 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 7 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 8 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 9 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 11 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 13 hodinami
Suroviny:
prsní řízek,
olej,
máslo,
koření adžika,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
žampióny,
hořčice plnotučná,
vývar kuřecí,
smetana ke šlehání,
sůl,
máslo,
fenykl
Komentáře (1)