Kuřecí řízek se sýrem a smetanou

kokronilla Kuchařka:

4 porce Drůbeží maso 12 názorů

513

Suroviny

1/2 kg kuřecích řízků
sůl
pepř
olej
lžíce másla (nebo margarínu)
1 dl sladké smetany
3 vejce
10 dkg strouhaného sýra
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okraje řízků nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách v rozpálemém oleji.

  2. Řízky přeložíme na máslem vymazaný pekáček a zalijeme zálivkou připravenou ze smetany, rozšlehaných vajec a strouhaného sýra.

  3. Zapečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda- sýr s vejci nám udělá krásnou "peřinku". Porce zdobíme petrželkou.

  4. U nás jako příloha vede bramborová kaše.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízek se sýrem a smetanou

  • Suvicka Suvicka

    Dneska jsem to vyzkousela, vyborne, posilam bodik :yes:.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Nebylo doma kuřecí maso,tak jsem použila vepřovou krkovičku.Vše jsem uděla stejně,jen se zbavila zbytku salámu v lednici ,přidala pod sýr.Mlaskaly si všichni :yes:,chvála byla veliká.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • janatka janatka

    Tak už to mám taky v oblíbených:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Bodíkuju:yes:
    Když jsem tuhle baštu v sobotu dělala, manžel na to podezíravě (a přezíravě:-S ) koukal....a pak, při jídle, jen chválil a jedl a chválil a jedl......:-))

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla(autorka receptu)

    jojo,, uvozovky tam byly, tak to je asi ta potíž. Fotky ráda dodám, hned jak to zase budu vařit- teď mám malý štěně, tak mám míň času:-8

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    znám, dělám, dobrotka:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Kokronillo, tak tě tady vítám, ať se ti tu mezi náma líbí a my se budeme těšit na nové recepty od tebe. Nauč se dávat k receptům fotky, jak to tady vidíš, jídlo je veselejší, můžeš si ho představit jak vypadá, víc ten s fotkou láká a je to prostě hezčí;-):yes:;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Já to taky nemyslela ve zlém;-) a hlavně tě tu vítám a ať se ti tu líbí jako nám:-).Neměla jsi v názvu uvozovky""?Mě je to taky jednou v názvu nechtělo vzít tak jsem musela bez nich;-):-)

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla(autorka receptu)

    Jsem tu nová, a původní název mi to nějak nebralo...
    Ale je to u nás velmi oblíbené jídlo, název nenázev;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Kokronillo:-)proč ta náhlá změna v názvu:-S:-O?Původní zněl zajímavěji a co já vím s kuř.masem tu ještě není;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tohle dělají synkovi ve školce s názvem "Maso pod peřinkou" a vždy si velmi pochutnal.Maso zůstává šťavnaté a měkké:-p.A jde tímto způsobem připravit i ryba;-).Dávám do oblíbených a vyzkouším doma-blíží se prázdniny,tak ať se má jako ve školce:-D:-D;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo