Halušky se žampiony a smetanou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20 2 porce Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

1 větší brambor
2-3 lžíce polohrubé mouky
1 vajíčko
sůl
4-5 kusů žampionů
1 cibule
1 dcl smetany
olej podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambor najemno nastrouháme, přidáme vajíčko, sůl a mouku. Pokud je potřeba, přidáme mouku, popřípadě trošinku mléka na zředění, ale může být i voda, těsto by nemělo být řídké a mělo by držet na vařeše.

  2. Dáme si vařit osolenou vodu.

  3. Mezitím nakrájíme cibuli a očistíme žampiony.

  4. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme na plátky nakrájené žampiony a tak 7 minut restujeme.

  5. Halušky protlačíme přes haluškovač do vroucí vody, ale necedíme je.

  6. Když vyplavou napovrch, hned je sítkem sbíráme a vkládame do cibulovo-žamponového základu.

  7. Společně vše ještě chvilinku opékáme.

  8. Nakonec přidáme smetanu a už jen prohřejeme.

Poznámka

Na ČT 1 v sobotu to vařila paní Jiřina Bohdalová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 252 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halušky se žampiony a smetanou

Tématické fráze: halušky se žampiony halušky s žampiony halušky podle bohdalove žampiony s bryndzou halusky se smetanou halušky se smetanou a špenátem bramborové halušky se smetanou halušky se zeleninou recept na halušky se žampiony žampiony s halušky halusky ze žampiony halušky na žampionech halušky - bohdalová halusky podle jiřiny bohdalové halušky se žampiony podle bohdalove halusky na smetaně halusky se smetanu žampiony recepty halušky se sýrem a se žampiony halušky se špenátem a smetanou

Zapomněl/a jsem heslo