Halušky se žampiony a smetanou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20 2 porce Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

1 větší brambor
2-3 lžíce polohrubé mouky
1 vajíčko
sůl
4-5 kusů žampionů
1 cibule
1 dcl smetany
olej podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambor najemno nastrouháme, přidáme vajíčko, sůl a mouku. Pokud je potřeba, přidáme mouku, popřípadě trošinku mléka na zředění, ale může být i voda, těsto by nemělo být řídké a mělo by držet na vařeše.

  2. Dáme si vařit osolenou vodu.

  3. Mezitím nakrájíme cibuli a očistíme žampiony.

  4. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme na plátky nakrájené žampiony a tak 7 minut restujeme.

  5. Halušky protlačíme přes haluškovač do vroucí vody, ale necedíme je.

  6. Když vyplavou napovrch, hned je sítkem sbíráme a vkládame do cibulovo-žamponového základu.

  7. Společně vše ještě chvilinku opékáme.

  8. Nakonec přidáme smetanu a už jen prohřejeme.

Poznámka

Na ČT 1 v sobotu to vařila paní Jiřina Bohdalová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halušky se žampiony a smetanou

Tématické fráze: halušky se žampiony halušky s žampiony žampiony s bryndzou halušky se smetanou a špenátem bramborové halušky se smetanou halušky se zeleninou recept na halušky se žampiony halusky podle jiřiny bohdalové halušky se žampiony podle bohdalove halusky na smetaně halusky se smetanu žampiony recepty halušky se sýrem a se žampiony halušky se špenátem a smetanou recepty bohdalka bohdalová jiřina recept na halušky s brynzou haluškx se žampióny halušky s žampiony a helusky se zampiony smetana na halušky

Zapomněl/a jsem heslo