Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a osmaženou strouhankou

maris Kuchařka: maris

Ostatní 5 názorů

Suroviny

Noky:
200 ml plnotučného mléka
100 g dětské krupičky
30 g másla
1 vejce
sůl
muškátový květ
--------------
300 g růžičkové kapusty
150 g anglické slaniny
60 g strouhanky
70 g másla
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru.
    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova.
    V druhé pánvičce osmažíme nakrájenou slaninu, vložíme kapustičky, osolíme, opepříme a přidáme zbytek másla, které necháme jen rozpustit.

  2. Noky:
    v hrnci přivedeme k varu mírně osolené mléko, přisypeme všechnu krupičku, ztlumíme oheň a mícháme, až se nám vytvoří nelepivé těsto. Necháme trochu zchladnout a zapracujeme do něho vejce. V původním receptu byla vejce dvě, ale dala jsem jen jedno, myslím, že na toto množství stačí. Osolíme a přidáme muškátový květ.
    Mezitím si dáme vařit do většího hrnce vodu. Nočky můžeme vytvarovat pomocí dvou lžic nebo dobře to jde tak, že je vytvarujeme pomocí lžíce na zmrzlinu ( viz. foto ), do které těsto vmáčkneme. Před každým nočkem ji opláchneme ve vodě. Vyklepneme je na prkénko potažené folií a potom najednou zavaříme do osolené vody. Vaříme cca 3-4 minuty, vyplavou napovrch.

  3. Nočky dáme na talíře, rozdělíme na ně kapustičky se slaninou a posypeme opraženou strouhankou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a osmaženou strouhankou

  • maris maris(autorka receptu)

    medanek: děkuju:-K

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Tyhle smr. zelíčka, jak je pojmenovala Terezka :-D já miluji. A samotný recept se mi líbí a myslím, že bych si moc pochutnala;-):yes::-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Kapustičky myslím nejsou až tak o oblibě - ale o kvalitě suroviny a přípravě...Na pohmat měkké zvadlé kapustičky z hypersupermarketu trápené varem ve vodě doměkka jsou opravdu "smradlavá zelíčka"...Kapustičky v dobré kondici připravené na pařáčku (jako tyhle od Maris) jsou výborné a připravené dle pana Cuketky "na zádíčka" jsou skvělé....

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    tejaja: Terezko, děkuju:-), já se přiznám, že jsem ta " zelíčka " dřív vůbec nemusela, ale nedávno jsem jim přišla na chuť a mám je často:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ÁÁÁ, zase malá smradlavá zelíčka. ;-) Ale páči sa mi tento recept. :yes:;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít