Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 445 kJ / 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,79 g |
Tuky | 36,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety očistíme, odstraníme případné střívko a propláchnuté na sítku necháme okapat.
Vložíme do vroucí vody a krevety 1-2 minuty povaříme. Jakmile zrůžoví, jsou hotové a vyndáme je na papírovou utěrku. Dlouhým vařením tvrdnou a gumovatí. Krok 2: Vychladlé krevety nakrájíme nadrobno a dáme do misky.
Přidáme majonézu, jogurt, worcester
a pár kapek Maggi (doporučení mám od šéfkuchaře, zvýrazní chuť krevet).
Můžeme zakápnout citronovou šťávou a přidat špetku cukru. Krok 3: Okurku nakrájíme mírně šikmo na špalíčky cca 8-10 mm vysoké a vydlabeme částečně semeníky. Takto připravené okurkové mističky mírně vymázneme pomazánkovým máslem, naplníme krevetovou směsí, na každou přidáme hromádku drobně nakrájeného nakládaného zázvoru, ozdobíme kouskem kopru a kuličkou růžového pepře. Krok 4: Okurky lze také nakrájet na šikmé tenké plátky, osolit, nechat vypotit a osušit. Na každý plátek dáme opět krevety, zázvor a kopr. Konce delších stran spíchneme párátkem a vytvoříme lodičky nebo kolébky (čerstvé vypadají hezky, ale nevydrží tak dlouho jako mističky a otevírají se). Krok 5: Podáváme ihned jako pohoštění samotné nebo s malými opečenými kousky pečiva.
Vložíme do vroucí vody a krevety 1-2 minuty povaříme. Jakmile zrůžoví, jsou hotové a vyndáme je na papírovou utěrku. Dlouhým vařením tvrdnou a gumovatí. Krok 2: Vychladlé krevety nakrájíme nadrobno a dáme do misky.
Přidáme majonézu, jogurt, worcester
a pár kapek Maggi (doporučení mám od šéfkuchaře, zvýrazní chuť krevet).
Můžeme zakápnout citronovou šťávou a přidat špetku cukru. Krok 3: Okurku nakrájíme mírně šikmo na špalíčky cca 8-10 mm vysoké a vydlabeme částečně semeníky. Takto připravené okurkové mističky mírně vymázneme pomazánkovým máslem, naplníme krevetovou směsí, na každou přidáme hromádku drobně nakrájeného nakládaného zázvoru, ozdobíme kouskem kopru a kuličkou růžového pepře. Krok 4: Okurky lze také nakrájet na šikmé tenké plátky, osolit, nechat vypotit a osušit. Na každý plátek dáme opět krevety, zázvor a kopr. Konce delších stran spíchneme párátkem a vytvoříme lodičky nebo kolébky (čerstvé vypadají hezky, ale nevydrží tak dlouho jako mističky a otevírají se). Krok 5: Podáváme ihned jako pohoštění samotné nebo s malými opečenými kousky pečiva.
Zveřejněno 31. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevetové chuťovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwq1
Moje poznámka
Krevetové chuťovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwq1
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 8 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 16 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 10 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 11 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 13 hodinami
Suroviny:
krevety,
majonéza,
jogurt bílý,
omáčka worcesterová,
koření polévkové,
okurka čerstvá,
šťáva citronová,
cukr,
zázvor nakládaný,
kopr,
pepř růžový,
pomazánkové máslo
Komentáře (5)