Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 204 kJ / 5 068 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,48 g |
| Tuky | 303,57 g |
| Vláknina | 24,70 g |
| Cholesterol | 972 mg |
| Sodík | 281 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 503,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo, cukr a žloutky vyšlehejte. Přidejte kůru, vanilku a postupně mouku. Zpracujte těsto a nechte alespoň 2 hodiny zabalené ve fólii v lednici. Ideálně přes noc.
Krok 2: Těsto vyválejte na placku cca 2 mm, vykrájejte srdíčka a pečte na 160 °C horkovzduch cca 12 minut (do světle růžové)
Krok 3: Maliny s vodou, cukrem a vanilkou na středním stupni přiveďte k varu. Vařte asi 10–15 minut, dokud se maliny nerozvaří a směs trochu nezhoustne. Poté tyčovým mixérem promixujte tak, aby pecky zůstaly více méně celé. Propasírujte přes jemné síto. Malinové pyré nyní ještě redukujte na vyšším plamenu asi 5–10 min, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pyré by mělo být příjemně nakyslé a relativně husté.
Krok 4: Nasekejte čokoládu na malé kousky a vsypte do pyré.
Krok 5: Smetanu přiveďte pod bod varu (míchejte, aby se nevytvořil škraloup) a ihned sundejte z plotny. Přelijte s ní čokoládu. Nechte stát cca 5–7 minut přikryté talířem / pokličkou. Poté stěrkou vymíchejte dohladka (nepoužívejte metličku, vnesla by do ganache vzduch). Ideální je míchat ganache od středu ke stranám. Tuk se tak nejlépe vstřebá a vytvoří krémovou konzistenci. Ganache přikryjte potravinovou fólií, aby se dotýkala povrchu a nechte stát v pokojové teplotě asi 1 hodinu. Poté vložte do lednice a nechte ztuhnout minimálně 4 hodiny.
Krok 6: Ruby čokoládu nechte roztát v mikrovlnce nebo ve vodní lázni.
Zvlášť si nechte roztát hořkou čokoládu s trochou kokosového oleje. Krok 7: Dokončení: srdíčka slepte malinovou ganáží. Štětečkem natřete ruby čokoládou a dozdobte hořkou čokoládou a cukrovými perličkami.
Zvlášť si nechte roztát hořkou čokoládu s trochou kokosového oleje. Krok 7: Dokončení: srdíčka slepte malinovou ganáží. Štětečkem natřete ruby čokoládou a dozdobte hořkou čokoládou a cukrovými perličkami.
Zveřejněno 3. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malinová srdíčka s ruby polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6DpK
Moje poznámka
Malinová srdíčka s ruby polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6DpK
Nejnovější recepty
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 13 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku
Miamy před 54 minutami
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 1 hodinou
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 4 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 11 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 11 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 11 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 11 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr krupice,
žloutek,
citron bio,
vanilka,
maliny,
voda,
cukr krupice,
lusk vanilkový,
čokoláda bílá,
smetana,
čokoláda,
olej kokosový,
čokoláda hořká,
olej kokosový,
zdobení cukrářské (pecičky)
Komentáře (1)