Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 380 kJ / 2 003 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,48 g |
Tuky | 110,22 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 2,31 g |
Sůl | 5,60 g |
Sacharidy | 34,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.
Krok 2: Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme marinádou. Necháme v chladu do druhého dne uležet.
Krok 3: Maso vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou a ze všech stran zpudka opečeme na sádle. Přidáme marinádu a pečeme do měkka. Během pečení maso obrátíme a přeléváme marinádou. Pokud je třeba podlijeme vodou.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme a necháme ho v teple odpočinout.
Krok 5: Výpek vysmahneme, seškrábneme vše připečené, podlijeme vodou nebo vývarem a ještě chvilku povaříme. Pak rozmixujeme a přecedíme. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a zjemníme máslem.
Krok 6: Podáváme s domácím knedlíkem.
Zveřejněno 14. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí zadní na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Q37
Moje poznámka
Hovězí zadní na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Q37
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 4 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 3 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 3 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 5 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 5 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 5 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 6 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 6 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 6 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 6 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
zelenina kořenová,
voda,
cibule,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
jalovec,
špek,
víno červené suché,
ocet,
cukr,
šťáva citronová,
máslo,
sádlo
Komentáře (1)