Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 717 kJ / 4 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 360,63 g |
Tuky | 266,33 g |
Vláknina | 36,24 g |
Cholesterol | 918 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,65 g |
Sacharidy | 83,33 g |
Postup přípravy
Následně rovněž pevně svážeme provázkem. Krok 3: Roládu vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, cibuli nakrájenou na klínky a trošku vody. Krok 4: Pekáček přiklopíme víkem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme orientačně 2 hodiny, až je maso měkké.
V průběhu pečení roládu obracíme a přeléváme výpekem. Pokud je třeba, přidáme i trošku horké vody.
Před koncem pečení víko odstraníme a roládu dopečeme odkrytou. Krok 5: Po upečení roládu z pekáčku vyjmeme, výpek seškrábneme včetně všeho připečeného do kastrůlku. Výpek necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme troškou vody a za občasného promíchání necháme pozvolna provařit. Nakonec šťávu přecedíme. Krok 6: Před podáváním z rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji. Krok 7: Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
Přidáme smetanu a metlou promícháme, aby se neudělaly hrudky. Krok 8: Vsypeme mražený hrášek a osolíme a opepříme. Krátce povaříme. Krok 9: Podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 7. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda s bramborem a hrášek na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82q8L
Moje poznámka
Vepřová roláda s bramborem a hrášek na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82q8L
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Evellinka před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 4 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř,
česnek,
slanina anglická,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
hrášek mražený,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
brambory
Komentáře (3)