Pizza Grande Rusticana

MTysonFG Kuchař: MTysonFG

Doba přípravy: 1-2 hodiny 4-6 porcí Pizzy 14 názorů

Suroviny

1 čerstvá paprika
6 zralých rajčat
3 stroužky česneku
hrnek vývaru
2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku mléka
hrnek teplé vody
1/2 sáčku sušeného droždí
žampiony nebo hříbky
tvrdý sýr - ( parmezán, gouda, eidam dle libosti)
olivový olej
salám
gorgonzola může být i niva
2 vejce
100 ml smetany ke šlehání
sůl
lžička cukru
150 g kuřecích řízků
100 g mletého masa
oregano
bazalka
barevný pepř
1 středně velká cibulka
50 g oliv
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, mléka, cukru, droždí, 1 vejce, vody a 2 až 3 lžic olivového oleje zaděláme kynuté těsto - žádná věda, jde o klasické kynuté těsto - necháme na teple vykynout. Pizza z obrázku je dělána z celého pytlíku sušeného droždí, ale moc nakynulo těsto, tak opatrně, nebo radši rozdělte na dvě části.

  2. Polpa di pomodoro:
    Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji s česnekem nakrájeným na tenoučké plátky. Potom přidáme spařená, oloupaná a na malé kousky nakrájená rajčátka. Vše okořeníme dle chuti a zalejeme hrnkem vývaru (já použil hovězí). Přidáme asi jednu lžíci cukru a smažíme dokud se rajčátka nerozvaří. Polpa by měla být hustší, tak přebytečnou tekutinu vysmažte. Občas přidávám do základu i mletou červenou papriku, ale je to na vás. Není to originál recept, ale na pizzu se skvěle hodí.

  3. Pizza:
    Vykynuté těsto rozprostřeme na pečící papír potřený olivovým olejem a navrch nasypeme asi 300g strouhaného tvrdého sýra dle vlastní volby. Na sýr naskládáme salámek, který máte rádi. Osobně používám prosciuto crudo nebo originál anglickou slaninu, ale můžete dát to, co je zrovna doma. Navrch naskládáme na drobné kousky nakrájené kuřecí prso a ochucené mleté maso (sůl, koření a pepř). Znovu posypeme trochou strouhaného sýra a navrch dáme ještě rozdrobenou nivu či gorgonzolu (ta se blbě drolí). Potom je na řadě paprika, žampiony, olivy nakrájené na půlky a celé se to zaleje vajíčkem rozmíchaným ve smetaně a okořeněným solí a pepřem.

  4. Pizzu pečeme pouze na roštu v rozehřáté troubě při 210°C asi 20 až 25 minut.

  5. Vypadá to možná trochu složitě, ale nic na tom není a za 2 hodiny máte pizzu pro 4-6 lidí.

Poznámka

Případné dotazy rád zodpovím a nápady na vylepšení rád přijmu. PS: nebojte se kombinovat

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza Grande Rusticana

  • JaraZ JaraZ(neregistrovaný)

    Tohle není pizza ale buchta :)
    Pizza je tenká, tzn. z toho těsta mají být min. 2. A jak už psal MTysonFG, peče se na max., tzn. 250°C horkovzduch je min. A do rajčat na pizzu určitě nepatří cibule, maso apod nesmysly. Takže .......buchta :-)

    Odpovědět

  • MTysonFG MTysonFG(autor receptu)

    be.amenity:Já to peču pouze na roštu vyloženým pečícím papírem (mám elektrickou troubu s horkovzduchem). Peču na vysokou teplotu a celkem krátce a těsto je poměrně vysoké (5-10mm). Nevím jestli Vám toto nějak pomůže - chcete, aby to bylo šťavnaté, suché nebo aby ta šťáva netekla všude kolem?

    Odpovědět

  • be.amenity be.amenity

    Dobrý den, prosím poraďte, jak udělat pizzu, aby z ní při pečení nevytékala voda, nebo-li šťává z různých ingrediencí, jako např. z rajčat, cukety, žampionů, šunky, mozzarelly, atd. atd.? I když na ni pošlu foukání nebo ne, vždycky se tak jako tak šťáva pustí, a ne málo... ;-(

    Odpovědět

  • MTysonFG MTysonFG(autor receptu)

    Možná to vypadá, že je toho víc než moc, ale mě tak chutná úplně nejvíc a je hodně sytá - kombinujte podle sebe:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Asi budu za rejpavou, ale mně se zdá těch ingrediencí moc - moc různých chutí na jedné pizze...ještě že tam není i tuňák;-):-8

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Vypadá to moc chutně,určitě vyzkouším!:-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Take pridavam pochvalna slova a udeluji 3. bod. :yes::-K

    Odpovědět

  • MTysonFG MTysonFG(autor receptu)

    Děkuji za podporu do začátku:-)). Tyto stránky sleduji už delší dobu a pár nápadů už jsem zkusil. Když bude mezi svátky čas, přidám pár dalších receptů, které mám moc rád;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pavle, vítej na topreceptech:-K. Tvá pizza se mi moc líbí a dávám ti plusík;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    MTysonFG, vítám tě do naší Topkové rodiny jako dalšího a nového člena a přeji ti, aby se ti tady s náma a receptama líbilo;-)

    Za pizzu máš ode mne 1.boda:yes:vypadá excelentně.

    Odpovědět

  • MTysonFG MTysonFG(autor receptu)

    No zrovna jsem ji dodělal a jdu si dát pořádný kus. Jinak děkuji. Pokud budete recept zkoušet, ocením vaše dojmy:-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Každopádně je recept super popsaný a je trestné:-! sem před desátou dávat takovou mňamku:-K.

    Odpovědět

  • MTysonFG MTysonFG(autor receptu)

    Děkuji za redigování receptu, už jsem ze školy asi moc dlouho;-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Recept je super, ale oprav si prosím hrubky (nic ve zlém).
    sypat, kynout
    míchat

    Odpovědět

Tématické fráze: polpa recept polpa na pizzu polpa polpa - recept original těsto na pizzu co je polpa pomodoro na pizzu polpa na pizzu recept recept na pizzu sušené droždí recept polpa pomodoro na pizzu recept originál recept na pizzu pizza originál recepty pizza obrazek pizza polpa di pomodoro recept pomazánka ze sýra grande polpa co to je pizza rustikano polpa recepty