Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí roládky se slaninou a švestkami

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 620 kJ /
1 104 kcal
Bílkoviny107,89 g
Tuky46,30 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 266 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy51,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C.
Krůtí maso nakrájíme na 3 plátky a přes fólii rozklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme.
Na každý plátek položený na alobal dáme nakrájenou slaninu, na ni položíme ke straně řadu přepůlených švestek, 1/3 špenátových a rukolových lístků, na každý dáme 2 mini mrkvičky. Krok 2: Pomocí alobalu pevně svineme, zabalíme a utěsníme i strany. Naskládáme do pekáčku nebo zapékací formy, mírně podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Roládky vyndáme a odstraníme alobal. Krok 3: Do pekáčku dáme na dno cibuli nakrájenou na měsíčky, zbylé švestky nakrájené na malé kousky a poklademe roládky. Na každou dáme plátek másla, podlijeme vínem a dáme dopéct cca ještě 15 minut (podle trouby) na 200 °C dozlatova - podle potřeby podlijeme maličko horkou vodou. Krok 4: Hotové necháme odpočinout a nakrájíme na kolečka nebo jen šikmo přepůlíme. Krok 5: Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem polité výpekem s cibulí a doplníme salátem.

TIP: Jak připravit bramborovou kaši

Zveřejněno 16. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí roládky se slaninou a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY7NQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí roládky se slaninou a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY7NQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa krůtí, sůl, pepř mletý, máslo, švestky sušené, špenátové listy čerstvé, rukola, mrkvičky, víno bílé

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu