Housková králičí polévka
Krémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná. Milovníci tradičních polévek si jistě pochutnají.
Postup přípravy
Krok 1: Králičí předek a kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, cibuli, libeček a petrželku. Zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Housku nakrájíme na malé kostičky a zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout.
Krok 3: V hrnci rozehřejeme máslo přidáme nasáklou housku a mícháme tak dlouho až se hmota nelepí ke stěnám nádoby.
Zalijeme přecezeným vývarem, dobře rozšleháme, ale již nevaříme. Krok 4: Pro zjemnění přidáme žloutky, které zašleháme do již odstavené polévky postupně, aby se nesrazily. Pak přidáme nakrájené maso. Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nasekanou pažitku.
Zalijeme přecezeným vývarem, dobře rozšleháme, ale již nevaříme. Krok 4: Pro zjemnění přidáme žloutky, které zašleháme do již odstavené polévky postupně, aby se nesrazily. Pak přidáme nakrájené maso. Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nasekanou pažitku.
Zveřejněno 23. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Housková králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OJz
Moje poznámka
Housková králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OJz
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 minutami
Domácí rizoto
MarketaAn před 23 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
kost,
sůl,
bobkový list,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
libeček,
petrželka,
máslo,
houska,
mléko,
žloutek,
pažitka
Komentáře (5)