Závitky z vepřové pečeně
Masové závitky, které v sobě ukrývají sýr, slaninu a kousky zeleniny. Trocha práce s přípravou masa navíc, ale výsledek bude super. Milovníci rozehřátého sýra i dobře ochucené omáčky si přijdou na své.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 886 kJ / 1 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,91 g |
| Tuky | 85,44 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 252 mg |
| Sodík | 1,15 g |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 5,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky pečeně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na plátky položíme anglickou slaninu, na proužky nakrájenou jednu okurku a polovinu papriky. Přiložíme hranolek sýra, závitky pevně svineme a sepneme jehlou na ptáčky.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo (olej) a závitky ze všech stran opečeme.
Poté podlijeme vývarem z kostí nebo vodou a pod poklicí zvolna dusíme cca 20 minut.
Dle potřeby podléváme. Krok 3: K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou papriku, okurku, zbylé proužky červené sterilované papriky a cibuli. Podusíme společně do úplného změknutí masa ještě asi 10-15 minut, dochutíme lákem z okurek. Krok 4: Zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaného ve lžíci vody. Podáváme nejlépe s rýží, hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Poté podlijeme vývarem z kostí nebo vodou a pod poklicí zvolna dusíme cca 20 minut.
Dle potřeby podléváme. Krok 3: K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou papriku, okurku, zbylé proužky červené sterilované papriky a cibuli. Podusíme společně do úplného změknutí masa ještě asi 10-15 minut, dochutíme lákem z okurek. Krok 4: Zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaného ve lžíci vody. Podáváme nejlépe s rýží, hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Zveřejněno 5. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z vepřové pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w64G
Moje poznámka
Závitky z vepřové pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w64G
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 24 minutami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 1 hodinou
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 13 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 52 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 9 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 10 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 10 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 10 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 10 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 10 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 12 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
sýr,
okurky sterilované,
paprika čerstvá bílá,
paprika sterilovaná,
cibule,
sádlo,
škrob,
vývar masový
Komentáře (14)
Mužská část rodiny,nevím proč, nemá ráda červenou papriku, tak bude holt zelená ze skleníku
Hezké sváteční dny ,Maruško