Perník z cukety podle Karla
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a snadná, tak neváhejte a upečte jej třeba na volné víkendové dny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 551 kJ / 4 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,73 g |
Tuky | 179,99 g |
Vláknina | 38,20 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,54 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 663,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Ušleháme vejce s cukrem, potom postupně přidáme marmeládu, perníkové koření, skořici, kakao, mandle, kokos, olej, sodu, kypřící prášek, cuketu a mouku. Vše řádně prošleháme.
Krok 3: Těsto nalijeme do přichystaného plechu a dáme péct na cca 20 minut (každý podle vlastní zkušenosti s troubou). Pokud se nelepí na špejli, perník vyndáme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 3. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník z cukety podle Karla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZBO
Moje poznámka
Perník z cukety podle Karla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZBO
Nejnovější recepty
Nakládaný křen
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno před 13 hodinami
Jablečná přesnídávka
Přidáno před 19 hodinami
Filé s kapary
Přidáno 11. 9. 2025 20:45:27
Rybí filé stylu Vera Cruz
Přidáno 11. 9. 2025 17:30:46
Zdravé dětské přesnídávky bez cukru
Přidáno 11. 9. 2025 17:13:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Smažené sýrové kuličky
kanova.lenka@seznam.cz před 7 hodinami
Kachna bez práce
HelaSu před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
anina mac před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Sahula před 9 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Sahula před 9 hodinami
Fazolový guláš se zeleninou pro vegetariány
Kody74 před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
aleenap před 10 hodinami
Jednoduchý ořechovec s jablky
Amara před 11 hodinami
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Vendy28 před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
koření do perníku,
kakao,
marmeláda,
skořice,
cuketa strouhaná,
kypřící prášek,
soda jedlá,
olej,
mouka polohrubá,
mandle,
kokos,
kokos
Komentáře (4)