Kaťák s houbami
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S bramboráčky bude tato směs dokonalým pokrmem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 686 kJ / 1 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,20 g |
Tuky | 65,06 g |
Vláknina | 8,16 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 543 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 23,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakápneme lžící worcesteru, lžičkou Harissy a třemi lžícemi oleje. Promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny. Klidně i více.
Krok 2: Polovinu cibule nakrájíme na proužky, zbytek nadrobno. Rozehřejeme sádlo s kmínem a orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když zesklovatí přidáme česnek, houby, špetku soli a dusíme asi 10 minut.
Krok 3: Houby vytáhneme a do téže rozpálené pánve vsypeme maso a zprudka opečeme. Poté přidáme proužky cibule, nakrájenou papriku a feferonku, kapii, odložené houby a rajčata. Podle potřeby podlijeme vývarem. Vše pomalu dusíme doměkka.
Krok 4: Nakonec rozmícháme škrob s trochou vody a přilijeme k masu. Necháme dvě minutky povařit a dochutíme solí, pepřem, případně worcesterem. Podáváme s bramboráčky nebo hranolky.
Zveřejněno 15. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaťák s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7xn
Moje poznámka
Kaťák s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7xn
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
houby,
kapie,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
česnek,
sádlo,
olej,
harissa,
kmín drcený,
omáčka worcesterová,
škrob kukuřičný,
feferonka,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře (4)