Naložené vepřové kostky

Vepřové maso Doba přípravy: 20 minut+naložení 14 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 20 minut+naložení 14 názorů

Suroviny 3 porce

500 g vepřového na řízky
2 celá vajíčka
2 lžíce Worcesterové omáčky
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce Maggi
2 lžíce olivového oleje
1 lžička Vegety
1 malá cibule
3 stroužky česneku
2-3 hrsti zeleniny (mražená či čerstvá)
1 lžíce Solamylu
trošku oleje na pánev
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vajíčka, olej, worcesterskou a sojovou omáčku, Maggi, Vegetu, pepř, nadrobno nakrájenou cibulku-promícháme a do této směsi dáme maso nařezané na menší kostky, znova promícháme a dáme do lednice, nejlépe přes noc.

  2. Druhý den si dáme na pánev malinko oleje a až se začnou dělat bublinky, máme správně zahřátý olej a vyklopíme naložené maso se vším všudy.

  3. Ihned začneme míchat, díky vajíčkům to má tendenci se chovat jako omeleta v jednom kuse a mícháním to jako by roztrháme. Chvilku i podusíme, aby bylo maso křehké a měkké.

  4. Asi tak 10-15 minut před koncem vsypme zeleninu pokrájenou nadrobno, nebo nastrouhnou tu, která jde strouhat. Vybereme si zeleninu, kterou máme rádi a může být 1-více druhů, to záleží na každém.

  5. Ve vodě rozmícháme Solamyl,vše zalijeme, převaříme a dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Podávala jsem sobě se šťouchanými bramborami a pokud uděláme více šťávy, jde i rýže, tu měl manžel, jinak by se hodily třeba hranolky, krokety ap. Moc nám chutnalo.

Komentáře k receptu Naložené vepřové kostky

Tématické fráze: vepřové kostky naložené vepřové maso vepřové maso na kostky recepty naložené vepřové maso recepty veprove kostky recept naložení vepřového masa jak naložit maso aby bylo měkké jak naložit vepřové maso jak správně naložit maso na čínu naložené vepřové naložené vepřové maso - recept vepřové kostky recepty recept na vepřové kostky jak správně naložit maso vepřové naložené maso naložené ve vajíčku nalozena vepřová čína maso srávně naložit maso recept na naložené vepřové maso jak naložit maso aby bylo křehké