Kapří karbanátky z Rozkoše
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak skvěle hodí třeba bramborová kaše.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 001 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,35 g |
Tuky | 25,08 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 3,74 g |
Sůl | 9,23 g |
Sacharidy | 38,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vrchní díl hřbetu bez kůže nakrájíme na tenké plátky a najemno umeleme. Dáme do mísy, přidáme žloutky, sůl, hořčici, worcester, mletý pepř, hladkou mouku, strouhanku a najemno nakrájenou cibuli. Vše propracujeme až se nám směs nelepí na misku a drží pěkně pohromadě. Dáme do lednice chvíli odpočinout.
Krok 2: Ze směsi uděláme 6 bochánků, které promáčkneme na 1,5 cm placičky. Obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a strouhance.
Krok 3: Karbanátky opečeme pomalu na oleji dozlatova a podáváme s bramborovou kaší, nebo brambory.
Zveřejněno 3. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
Moje poznámka
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
maso,
žloutek,
hořčice plnotučná,
sůl,
koření na mleté maso,
omáčka worcesterová,
pepř mletý,
cibule,
strouhanka,
mouka hladká,
mouka hladká,
bílek,
strouhanka,
olej
Komentáře (11)
Synové kapra nemusí, Petr jen o vánocích, já tak ještě 1 - 2x v průběhu roku. Dokud žil přítel, tak jsme měli kapříka častěji, on ho měl rád a klidně snědl půlku k obědu. Pro něj jsem dělala v průběhu roku i rybí polévku, ale mně stačí jen na vánoce. Ještě vnuk měl rád kapra i polévku, ale už od loňska nechtěl nic. Karbanátky by si možná dal.