Kuřecí polévka se zázvorem a houbami shiitake a shimeji
Chutě asijských pokrmů získávají stále větší oblibu. Možnost nákupu exotických surovin a šikovnost českých hospodyněk nám nabízí stále nové a neotřelé nápady na jejich využití.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 965 kJ / 709 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,85 g |
Tuky | 4,13 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 81,00 g |
Postup přípravy
Nudle připravíme podle návodu. Krok 3: Polévku dochutíme chilli, sójovou omáčkou a můžeme z ní vyndat kousky zázvoru.
Maso nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme do misek, přidáme nudle, zalijeme polévkou a bohatě posypeme koriandrem a petrželkou.
Zveřejněno 17. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí polévka se zázvorem a houbami shiitake a shimeji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8JZQ
Moje poznámka
Kuřecí polévka se zázvorem a houbami shiitake a shimeji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8JZQ
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 13 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 15 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 15 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 15 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 16 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 17 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 19 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
zázvor,
pórek,
karotka,
vývar drůbeží,
houby shiitake,
vločky chilli,
omáčka sojová,
koriandr čerstvý,
petržel,
nudle rýžové tenké
Komentáře (2)