Postup přípravy
2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi.
V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy, kousky zázvoru a několik rozříznutých stroužků česneku.
Do velkého hrnce dáme horkou vodu, přidáme osmahlé cibule, zázvor, osmahlé koření, jednu velkou mrkev na kousky, dvě šalotky, kapustové růžičky, sójovou omáčku, rýžový ocet, trochu čerstvého koriandru, houby shiitake a pomalu vaříme s napůl přiklopenou pokličkou, asi 45 minut.
Uzené tofu na plátky osmažíme na trošce oleje se solí na pánvi.
Nudle uvaříme dle návodu. Krok 2: Do misky naservírujeme vývar, shiitake, růžičky, nudle, ozdobíme chilli papričkou, limetkou, čerstvým koriandrem, lístkem máty. Můžeme přidat bambusové plátky.
Zveřejněno 2. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBy3
Moje poznámka
Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBy3
Nejnovější recepty
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Kapr se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší
Přidáno před 5 hodinami
Linecké skořicové kytičky
Přidáno před 6 hodinami
Linecké čtverečky s mašličkou
Přidáno před 6 hodinami
Nakládané tvarůžky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 3 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 3 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 6 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 6 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 7 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 8 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 10 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 10 hodinami
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 11 hodinami
Ořechová bábovka
Romanka67 před 13 hodinami
Tématické fráze:
sušené houby shiitake recepty,
recepty s uzeným tofu,
tofu na cibulce
Suroviny:
houby shiitake,
tofu uzené,
skořice celá,
badyán,
cibule,
zázvor,
česnek,
pepř,
mrkev,
cibule šalotka,
kapusta růžičková,
omáčka sojová,
ocet rýžový,
koriandr,
chilli paprika čerstvá,
limetka,
máta,
nudle
Komentáře (2)
Jestli chcete shitake vývar, je dobré si ho udělat předem. Dělá se obdobne jako zeleninový, tj nakrájené syrové huby s nějakou zeleninou vaříte do odpaření 3/4 vody, poté odstavite, necháte mírně ochladnout a obsah rozmixujete tyčovým mixérem. Nalijete do menších sklenic (já dávám do 100ml), zavíčkujete a hodinu sterilizujete. Pri kratším času sterilizace byste musela mít vývar v lednici, takhle vydrží úplně v pohodě i ve špajzu.
Při vaření stačí jedna sklenice na 5 litrů.
Co se hub potom týče, už nepřidávám shitake, ale čerstvé shimei. Ty se ale přidávají až těsně před dovařením, tj cca 3-5 minut.