Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy cca 1 hodina (+2 hod. namočení shiitake)

cca 1 hodina (+2 hod. namočení shiitake)

2. 6. 2019 12:33

Suroviny pro 6

6

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do phở se přidává i kardamom, ale ten jsem bohužel neměla. Byla to moje premiéra. Moc nám chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pacesko

25. 1. 2024 14:33

Trošku vám to vylepším.
Jestli chcete shitake vývar, je dobré si ho udělat předem. Dělá se obdobne jako zeleninový, tj nakrájené syrové huby s nějakou zeleninou vaříte do odpaření 3/4 vody, poté odstavite, necháte mírně ochladnout a obsah rozmixujete tyčovým mixérem. Nalijete do menších sklenic (já dávám do 100ml), zavíčkujete a hodinu sterilizujete. Pri kratším času sterilizace byste musela mít vývar v lednici, takhle vydrží úplně v pohodě i ve špajzu.
Při vaření stačí jedna sklenice na 5 litrů.
Co se hub potom týče, už nepřidávám shitake, ale čerstvé shimei. Ty se ale přidávají až těsně před dovařením, tj cca 3-5 minut.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušené houby shiitake recepty recepty s uzeným tofu tofu na cibulce

Suroviny: houby shiitake, tofu uzené, skořice celá, badyán, cibule, zázvor, česnek, pepř, mrkev, cibule šalotka, kapusta růžičková, omáčka sojová, ocet rýžový, koriandr, chilli paprika čerstvá, limetka, máta, nudle

TopRecepty.cz

Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBy3