Škvarkové placky z krůtích škvarků
Vyzkoušejte měkké a přitom křupavé škvarkové placky. Do těsta se přidávají škvarky nasekané nebo mleté. Nejlepší jsou placky samozřejmě hned po upečení, ale skvěle chutnají i druhý den.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 361 kJ / 2 954 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 76,83 g | 
| Tuky | 188,65 g | 
| Vláknina | 9,98 g | 
| Cholesterol | 694 mg | 
| Sodík | 1,02 g | 
| Sůl | 2,76 g | 
| Sacharidy | 232,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, poté přidáme pomleté škvarky, přepasírovaný jeden stroužek česneku a jedno vejce rozmíchané v zakysané smetaně. Mléko přiléváme dle potřeby v závislosti na tom kolik mastnoty obsahují škvarky.
	Krok 2: Vypracujeme hladké těsto a necháme jej půl hodiny v chladu odpočívat. Připravíme si plech na pečení, vyložíme jej pečicím papírem, předehřejeme si troubu na 200 °C.
	Krok 3: Na vále posypaným troškou hladké mouky těsto rozválíme na centimetrovou výšku a kulatou formičkou o průměru 8 centimetrů (i větší) vykrajujeme postupně kolečka (placky), které pokládáme na plech. Z uvedeného množství vytvoříme dvanáct placek.
	Krok 4: Jednotlivé placky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme celým kmínem (můžeme použít také mák) a plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut na 200 °C, poté teplotu snížíme na 175 °C a pečeme dalších 15 až 20 minut do zlatavé barvy.
	Krok 5: Křehké a suché placky necháme vychladnou, pokud však vydržíme do druhého (třetího) dne, pěkně zvláční.
Zveřejněno 17. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Škvarkové placky z krůtích škvarků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7v5
Moje poznámka
					
				
Škvarkové placky z krůtích škvarků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7v5
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 33 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 34 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 39 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							vejce, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý
						
					
	
			
	
Komentáře (3)