Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát se smetanovou omáčkou s liškami

Candát je považován za jednu z nejkvalitnějších a nejchutnějších ryb. I zapřísáhlí milovníci mořských ryb musí před jeho kvalitou smeknout. Rychlou a jednoduchou úpravu této ryby jen podtrhne luxusní smetanová omáčka s liškami.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 060 kJ /
970 kcal
Bílkoviny7,82 g
Tuky88,42 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy22,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme lišky s omáčkou. Lišky propláchneme a necháme na sítu okapat. Poté vložíme do rozehřáté pánvičky, osolíme a přidáme kmín. Krok 2: Restujeme cca 3 minuty, přidáme pórek nakrájený na kolečka a po 1 minutě podlijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a zalijeme smetanou. Za občasného míchání podusíme do potřebné hustoty. Krok 3: Filety candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a mírně opepříme. Na rozehřáté pánvi na přepuštěném másle opečeme filety nejprve solamylem lehce poprášenou kůží dolů cca 3 -4 minuty, obrátíme a opečeme i z druhé strany. Krok 4: Filety candáta podáváme s vařenými bramborami přelité smetanovou omáčkou s liškami.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 28. 11. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám od kamarádky, jejíž syn je myslivec a rybář.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se smetanovou omáčkou s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKkm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se smetanovou omáčkou s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKkm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

zuzi777a: :-)"Lišky jsou skvělé a candát podle mne naše nejlepší ryba, Moc děkuji za komentář a přeji krásný den :-K i když při pohledu ven nic hezkého není vidět- šedivo a už hodinu se musí svítit. Br

Jak nemusím houby, tak tohle bych si dala! 👌Krásné a muselo to být výborné.:-*

Suroviny:
candát, citron, sůl, pepř mletý, solamyl, máslo, houby lišky, máslo, kmín celý, pórek, víno bílé, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu