Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihotyrolská sladká specialita z farem

Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste připravit Zelten, schválně jestli vám zachutnají.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby marinování

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby marinování)

19. 12. 2023 18:13

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie39 634 kJ / 9 473 kcal
Bílkoviny199,80 g
Tuky671,42 g
Vláknina92,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 896 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy532,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Stejně jako u nás nedají místní v Jižním Tyrolsku dopustit na perníčky, vanilkové rohlíčky, či skořicové hvězdičky. Ti mají ale své receptury, které si předávají po generace a je tak velmi pravděpodobné, že se od těch tradičních českých budou přeci jenom lišit. Svařené víno, či horké nápoje z místních čerstvých bylinek byste si také neměli nechat ujít. K nim se hodí sladké pečivo na způsob české vánočky – Zelten. Jedná se o aromatický ovocný chléb s různými druhy ořechů a sušeným ovocem. Připravili jsme si pro vás recept, podle kterého si Zelten zvládnete udělat hravě z pohodlí domova.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

20. 12. 2023 14:46

Marie Svarcova: Děkuji za komentář. :-) Je to zajímavá varianta naší vánočky, takže určitě stojí za vyzkoušení.

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 12. 2023 09:25

:-)<3:yes::yes:Zajímavý recept :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: ořechy, sultánky, array, cukr, citron, pomeranče, anýz, kmín celý, skořice mletá, koření hřebíček, víno, sůl, mouka hladká pšeničná, mouka žitná, droždí suché, olej, sůl, voda, ořechy, mandle, třešně sušené

TopRecepty.cz

Jihotyrolská sladká specialita z farem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5gJp