Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Vepřová kotleta je kvalitním druhem vepřového masa a k této úpravě se velice hodí. Určitě vás překvapí výborná chuť omáčky po použitých surovinách. Omáčku můžete zahustit i jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Vhodnou přílohou je rýže.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 785 kJ / 905 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 79,63 g | 
| Tuky | 55,10 g | 
| Vláknina | 4,90 g | 
| Cholesterol | 280 mg | 
| Sodík | 324 mg | 
| Sůl | 0,80 g | 
| Sacharidy | 21,27 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kotletu očistíme, nakrájíme na zhruba 1-2 cm plátky, osolíme a okořeníme pepřem.
	Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky, které zprudka orestujeme na oleji na rozpálené pánvi.
	Krok 3: K orestované cibuli přidáme maso a restujeme z obou stran cca 1-2 minutky.
	Krok 4: Přidáme hořčici a taktéž zarestujeme.
	Krok 5: Podlijeme vývarem a pod pokličkou necháme dusit cca 25 minut.
	Krok 6: Maso vyndáme a do omáčky přidáme směs smetany a mouky (popřípadě můžeme použít jíšku nebo najemno nastrouhanou bramboru) a necháme provařit do mírného zhoustnutí.
	Krok 7: Když nám omáčka zhoustne, přidáme maso, které necháme prohřát v omáčce.
Zveřejněno 20. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Moje poznámka
					
				
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmq2
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Suroviny:
						
							kotleta vepřová, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							hořčice plnotučná, 
						
						
							vývar kuřecí, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
Komentáře (3)