

Uzená krkovička se zelím
Suroviny 2 porce
- 600 g uzené krkovice
- 670 g sterilovaného zelí v nálevu
- 2 stroužky česneku
- 2 větší cibule
- sůl
- kmín
- 1/2 kostky zeleninového bujónu
- 1/2 hrnku vody (či víc, dle chuti a potřeby)
- troška slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu
Cibulku nakrájíme na kostičky, česnek buď prolisujeme nebo nakrájíme nadrobno. Maso naporcujeme na silnější plátky, osolíme.
Do většího pekáče dáme trošku oleje, cibulku, česnek, přidáme zelí smíchané s vodou, kmínem a rozdrceným bujónem. Na zelí rozložíme maso. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.
Jakmile začne být maso měkké, sundáme alobal a necháme jen mírně pár minut dojít. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.