Kváskové placky pana hajného
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné, přijdou k chuti, zasytí a navíc krásně provoní kuchyň a pak i zbytek domu.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 923 kJ / 4 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,84 g |
Tuky | 155,47 g |
Vláknina | 204,40 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 5,49 g |
Sůl | 13,60 g |
Sacharidy | 480,79 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskové placky pana hajného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpKWg
Moje poznámka
Kváskové placky pana hajného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpKWg
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 9 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 11 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 11 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 13 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 13 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 13 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 14 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 14 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
kvásek,
houby sušené,
mouka hladká,
otruby pšeničné,
sůl,
kmín drcený,
sádlo,
slanina anglická,
česnek,
houby sušené,
sádlo,
česnek
Komentáře (4)
Miluji tyhle jednoduché a voňavé dobroty! Kolem pana hajného z minulých časů muselo bývat hodně hub, i kus uzeného pořád ve spíži...pochutnávali si