Sylviny angličáky
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina ani sýr při kynutí a pečení nesjedou mimo těsto, jak se to u anglických rohlíků stává často.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 703 kJ / 2 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,44 g |
| Tuky | 63,04 g |
| Vláknina | 16,41 g |
| Cholesterol | 175 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 3,11 g |
| Sacharidy | 365,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme 15 minut stát.
Krok 2: K drožďové vodě přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto, které zakryjeme a necháme asi 30-45 minut kynout.
Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, dobře propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, ze kterých uděláme 6 bulek. Necháme je asi 10 minut odpočinout.
Krok 4: Všechny bulky pak vytvarujeme do „baget“ a uložíme je vedle sebe na plech s pečícím papírem. Tyhle bagetky jsou dlouhé akorát na šířku plechu (tj. ten kratší rozměr plechu), proto se na něj vejdou hezky vedle sebe tak, že mezi nimi ještě zbude dost volného místa.
Krok 5: Po 10 minutách všechny „bagety“ tlakem dlaně roztlačíme na sílu tenčího prstu, uděláme z nich vyšší placky a ochutíme jako každé anglické rohlíky. Potřeme je zbytkem vejce, poklademe plátky slaniny a posypeme sýrem.
Krok 6: Už jen krátce (cca 15 minut) necháme dokynout a upečeme v rozehřáté troubě (210 °C / 20-25 minut).
Krok 7: Tyhle angličáky podáváme na stůl šikmo překrojené napůl. Chutnají teplé i studené.
Zveřejněno 4. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sylviny angličáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2Z1
Moje poznámka
Sylviny angličáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2Z1
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 12 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 7 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 7 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 8 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 9 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 9 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 9 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 10 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 10 hodinami
Suroviny:
voda,
sádlo,
vejce,
koření grilovací,
sůl,
mouka hladká,
mouka celozrnna pšeničná,
droždí čerstvé,
vejce,
slanina anglická,
sýr strouhaný
Komentáře (9)
Perníková kazeta - hvězda
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7