Sylviny angličáky
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina ani sýr při kynutí a pečení nesjedou mimo těsto, jak se to u anglických rohlíků stává často.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 703 kJ / 2 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,44 g |
| Tuky | 63,04 g |
| Vláknina | 16,41 g |
| Cholesterol | 175 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 3,11 g |
| Sacharidy | 365,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme 15 minut stát.
Krok 2: K drožďové vodě přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto, které zakryjeme a necháme asi 30-45 minut kynout.
Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, dobře propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, ze kterých uděláme 6 bulek. Necháme je asi 10 minut odpočinout.
Krok 4: Všechny bulky pak vytvarujeme do „baget“ a uložíme je vedle sebe na plech s pečícím papírem. Tyhle bagetky jsou dlouhé akorát na šířku plechu (tj. ten kratší rozměr plechu), proto se na něj vejdou hezky vedle sebe tak, že mezi nimi ještě zbude dost volného místa.
Krok 5: Po 10 minutách všechny „bagety“ tlakem dlaně roztlačíme na sílu tenčího prstu, uděláme z nich vyšší placky a ochutíme jako každé anglické rohlíky. Potřeme je zbytkem vejce, poklademe plátky slaniny a posypeme sýrem.
Krok 6: Už jen krátce (cca 15 minut) necháme dokynout a upečeme v rozehřáté troubě (210 °C / 20-25 minut).
Krok 7: Tyhle angličáky podáváme na stůl šikmo překrojené napůl. Chutnají teplé i studené.
Zveřejněno 4. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sylviny angličáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2Z1
Moje poznámka
Sylviny angličáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2Z1
Nejnovější recepty
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Suroviny:
voda,
sádlo,
vejce,
koření grilovací,
sůl,
mouka hladká,
mouka celozrnna pšeničná,
droždí čerstvé,
vejce,
slanina anglická,
sýr strouhaný
Komentáře (9)
Perníková kazeta - hvězda
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7