Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce
Pokud vlastníte remosku a máte rádi bramboráky, můžete je připravit trochu jinak a dietněji podle tohoto receptu. Bramborové těstíčko je proloženo kuřecím masem a po dobu pečení není třeba remosku hlídat, pokrm stačí zkontrolovat až po 50 minutách pečení. Tento bramborák bude chutnat se salátem z kysaného zelí.
Suroviny pro 4 porce
Množství do menší remosky o průměru mísy 22 cm
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 570 kJ / 1 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,86 g |
Tuky | 58,56 g |
Vláknina | 27,10 g |
Cholesterol | 664 mg |
Sodík | 372 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 216,10 g |
Postup přípravy
Brambory oloupeme a opláchneme. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Mohli bychom je ale nakrájet i na nudličky. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Oloupané brambory nastrouháme nahrubo (na hrubém slzičkovém struhadle) a dáme do mísy. Krok 5: Do mísy přidáme žloutky, taktéž přidáme prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, kmín, majoránku, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh. Krok 6: Zhruba polovinu bramborové směsi rozprostřeme do nádoby remosky, na tuto vrstvu rozložíme maso a na maso rozetřeme druhý díl bramborové směsi. Na povrchu pokapeme sádlem nebo ho nerozpuštěné rozložíme v kouscích. Krok 7: Nádobu remosky přikryjeme víkem, zapneme a pečeme orientačně 50-60 minut. Krok 8: Podáváme se salátem z kysaného zelí.
Zveřejněno 7. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmPL
Moje poznámka
Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmPL
Nejnovější recepty
TIP
Rohlíčky obzvláště vypečené
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Přidáno před 15 hodinami
Polský štědrovečerní makovec
Přidáno před 16 hodinami
Kokosovo-kakaové cukroví
Přidáno 5. 12. 2024 09:00
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno 4. 12. 2024 19:15
Hostomický likér
Přidáno 4. 12. 2024 16:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí turecký med jen ze čtyř surovin: Vynikající sladká pochoutka voní praženými ořechy, je měkká a nelepí se na zuby
Perníkové pracny podle perníkářky Terezy: Plněné povidly a s voňavým kořením chutnají fantasticky
Pohádkové recepty: Rohlíčky obzvláště vypečené z filmu Císařův pekař-Pekařův císař voní sádlem a chutnají skvěle
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová zeleninová polévka s majoránkou
Istar před 12 hodinami
Moje řízky naruby
Pecula před 13 hodinami
Black & white cookies
KatchaKK před 16 hodinami
Pivní polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Báječný perník
Jirkas1 před 18 hodinami
Čočka na česneku a cibulce
llub1 před 22 hodinami
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 4. 12. 2024 20:40
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz 4. 12. 2024 20:36
Kuře na kari
Hanina65 4. 12. 2024 19:56
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 4. 12. 2024 15:25
Suroviny:
brambory,
česnek,
vejce,
sůl,
kmín celý,
majoránka,
mouka polohrubá,
prsa kuřecí,
pepř drcený,
sádlo
Komentáře (8)