Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce

Pokud vlastníte remosku a máte rádi bramboráky, můžete je připravit trochu jinak a dietněji podle tohoto receptu. Bramborové těstíčko je proloženo kuřecím masem a po dobu pečení není třeba remosku hlídat, pokrm stačí zkontrolovat až po 50 minutách pečení. Tento bramborák bude chutnat se salátem z kysaného zelí.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

Množství do menší remosky o průměru mísy 22 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 570 kJ /
1 809 kcal
Bílkoviny92,86 g
Tuky58,56 g
Vláknina27,10 g
Cholesterol 664 mg
Sodík 372 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy216,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mísu remosky vymažeme asi polovinou sádla.
Brambory oloupeme a opláchneme. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Mohli bychom je ale nakrájet i na nudličky. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Oloupané brambory nastrouháme nahrubo (na hrubém slzičkovém struhadle) a dáme do mísy. Krok 5: Do mísy přidáme žloutky, taktéž přidáme prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, kmín, majoránku, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh. Krok 6: Zhruba polovinu bramborové směsi rozprostřeme do nádoby remosky, na tuto vrstvu rozložíme maso a na maso rozetřeme druhý díl bramborové směsi. Na povrchu pokapeme sádlem nebo ho nerozpuštěné rozložíme v kouscích. Krok 7: Nádobu remosky přikryjeme víkem, zapneme a pečeme orientačně 50-60 minut. Krok 8: Podáváme se salátem z kysaného zelí.

TIP: Jak péct v remosce

Zveřejněno 7. 3. 2024

Poznámka autorky Merylas

Kdo nevlastní remosku, upeče klasicky v troubě.

Místo kuřecího masa půjde použít i maso vepřové nebo nějaká uzenina či klobása.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmPL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s kuřecím masem pečený v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmPL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Anna Kocikova: Díky za vysvětlení, na vzkaz mrknu. ;-):-*

Merylas: Maruško,také se mi to moc nepozdávalo a tak jsem Pečenku pro jistotu přeměřila.Vnitřní rozměr čtvercové nádoby na šířku je 22 cm a na výšku 8 cm:-8Ale ať vidíš,že jsem si ten původně uvedený rozměr nevymyslela,tak jsem ti na SZ poslala odkaz:-)

zdenka.s: Zdeničko, remoska peče na cca 180 °C, tak bych v troubě pekla na stejnou teplotu, 175-180 °C. A děkuji za zájem o recept. <3 Je jednoduchý, ale nám chutnalo. :-K

Anna Kocikova: Drahuško, ty rozměry které jsi udala se mně nějak nezdají. :-* Dočetla jsem se, že objem nádoby Pečenky je 4,3 litru, objem malé remosky udávají 2 litry. Ale je to jen využitelný objem, nebo jak to napsat. Prostě prostor, který se může naplnit. Pokud se změří objem až po okraj, tak má malá remoska cca 3,4-3,5 litru. Ale nevím, jak to je bráno u Pečenky. :-K

Marie Svarcova: Děkuji za pochvalu. :-*:-K

Vypadá to nádherně :yes::yes::yes: Do téhle dobroty se pustím co nejdřív ,už teď funguje Pavlovův reflex :-D:-D, bohužel, já budu muset péct v troubě,na jakou tak teplotu , prosím? Děkuji :-K

Maruško,Tvůj recept se mi velice líbí a s chutí bych si nabídla:-*:-K
Maru v létě jsem si pořídila čtvercovou Pečenku o rozměru(Š x V x H) 45 x 17,5 x 34,5 cm.Co myslíš,šlo by to v ní z uvedeného množství brambor,kdybych to nějak"naňahňala"doprostřed nádoby:-?Na konzumaci jsme jen dva:-8

:-)<3:yes::yes: To vypadá velmi dobře a určitě tak i chutná - já bych si dala :-K

Suroviny:
brambory, česnek, vejce, sůl, kmín celý, majoránka, mouka polohrubá, prsa kuřecí, pepř drcený, sádlo

Přidat fotografie receptu