Koláčky z Vacenovic
Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají božskou chuť, a stejně výborné jsou i další dva dny - pokud je rodina nesní dříve.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 037 kJ / 6 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,02 g |
Tuky | 391,12 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 1,77 g |
Sodík | 478 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 692,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky z Vacenovic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzRA
Moje poznámka
Koláčky z Vacenovic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzRA
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 4 minutami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 19 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 8 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 10 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 11 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 11 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 12 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 13 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 14 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 15 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
žloutek,
olej,
máslo,
cukr krystal,
sůl,
droždí čerstvé,
tvaroh kostka,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
kůra citronová,
rozinky,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
mouka polohrubá
Komentáře (23)
Takže drobenku si babi vytvaruje do válečku, nakrájí na jednotlivé kousky (0,5-1 cm) a rozplácne dlaní do kolečka, nechá pár minut prosušit a pak tlačí přes kráječ na brambory, aby z toho byly čtverečky. Ideálně na plech nebo na utěrku a nechat dosušit
Tak, snad jsem si to dobře zapamatovala
magdalenka: veronika_straka: Tak to mě taky zajímá, o jakou drobenku se jedná.
Hlučínské koláče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Doufám, že koláčky někdo ze zdejších uživatelů vyzkouší a jejich kvalitu potvrdí i tady