Kakaové madlenky s kapkou Amaretta a špetkou skořice

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

18 kousků Moučníky , Drobné pečivo 0 názorů

Suroviny

2 vejce
100 g třtinového hnědého cukru
špetka soli
120 g másla
3 lžíce likéru Amaretto
100 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
30 g oloupaných mletých mandlí
30 g kakaa
1/2 lžičky skořice
Na posyp:
1 lžíce kakaa
1 lžíce vanilkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Pak přilijeme rozpuštěné máslo a Amaretto, vmícháme mouku s kypřícím práškem, skořici, mleté mandle a kakao.
    Vše dobře promícháme, až vznikne hladké těsto.

  2. Formičky na madlenky naplníme do dvou třetin těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
    Pečeme asi 15 minut.

  3. Upečené madlenky ihned vyjmeme z formiček a necháme zchladnout.
    Kakao smícháme s vanilkovým cukrem a vychladlé madlenky hodně posypeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaové madlenky s kapkou Amaretta a špetkou skořice

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo